Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Διευρύνεται το μέτωπο

Τέσσερις ακόμα Ομοσπονδίες πρόσθεσαν τις αποφάσεις τους για συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 8 του Μάρτη και την κήρυξη απεργίας στις 29 του ίδιου μήνα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 8 και τις 29 του Μάρτη (φωτ. από παλιότερη πορεία των λογιστών στα γραφεία του ΣΕΒ)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 8 και τις 29 του Μάρτη (φωτ. από παλιότερη πορεία των λογιστών στα γραφεία του ΣΕΒ)
Με στόχο κάθε εργάτης και εργάτρια να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων, η μία μετά την άλλη οι ταξικές Ομοσπονδίες εντείνουν τις προετοιμασίες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 8 του Μάρτη, αλλά και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 29 του ίδιου μήνα. Απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είχαν πάρει τις προηγούμενες μέρες η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), ενώ έχουν ξεκινήσει περιοδείες σε τόπους δουλιάς για την πλατιά ενημέρωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων.

Τις αποφάσεις τους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις πρόσθεσαν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος, ενώ τα διοικητικά συμβούλια σε μια σειρά ακόμα Ομοσπονδίες θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες.

«Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής και περιθώρια για αυταπάτες. Δυναμώνουμε το μέτωπο κατά της πολιτικής που εντείνει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Οξύνουμε την αντιπαράθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί ανεξάρτητα με το ποιος είναι κυβερνητικός διαχειριστής, η πολιτική που εκφράζουν υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και οδηγεί σε οδυνηρές καταστάσεις την εργατική τάξη» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΦΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά προσδοκία από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που έχει τεράστια ευθύνη για τα προβλήματα των εργαζομένων, έχοντας καταδικάσει, από κοινού με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την εργατική τάξη, εξηγεί.

Και καλώντας τα σωματεία και τους εργαζόμενους να λάβουν θέσεις μάχης, επισημαίνει: «Να πάρουν αποφάσεις με γενικές συνελεύσεις. Να πάρουν μέρος στις συσκέψεις, συγκεντρώσεις που προγραμματίζει η Ομοσπονδία μαζί με σωματεία με το διεκδικητικό πλαίσιο του πρόσφατου 10ου Συνεδρίου της και του ΠΑΜΕ για τη μεγαλύτερη επιτυχία της απεργίας όσο και του συλλαλητηρίου, για ουσιαστικές αυξήσεις, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της τάξης μας».

«Η ΠΟΛ με τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις συντονίζει τη δράση της με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης ενάντια στις εργασιακές σχέσεις, το εισόδημα, την υγεία, την παιδεία κλπ.» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Και συνεχίζει: «Η εργοδοσία από την πλευρά της εξαπολύει νέα επίθεση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, όπου στα πλαίσια της διαβούλευσης της λεγόμενης Πράσινης Βίβλου, ούτε λίγο - ούτε πολύ αξιώνει την παραπέρα απελευθέρωση των απολύσεων, την αύξηση του εργάσιμου χρόνου και την υπονόμευση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων με τις προτάσεις για "εξατομικευμένες εργασιακές διευθετήσεις" κλπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ