Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέα συλλαλητήρια την επόμενη εβδομάδα

Την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Από τη χτεσινή διαδήλωση

Motion Team

Από τη χτεσινή διαδήλωση
Με νέες κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα, σηματοδοτείται η συνέχιση του πολύμορφου αγώνα ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία, ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει ήδη ανανεωθεί για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, όταν θα ψηφίζεται στη Βουλή η πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ηδη η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας έχει καλέσει από την προηγούμενη βδομάδα σε νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., ενώ ανάλογη ανακοίνωση εκδόθηκε χτες και από τη Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Η Ομοσπονδία Γονέων στην ανακοίνωσή της σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ολοι στους δρόμους, μαζί με τους μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους».

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, επίσης καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται και να συμμετέχουν στις 21 Φλεβάρη στο νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Καλεί επίσης τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις οικογένειές τους να πάρουν μέρος και στην απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνεται για τις 22 Φλεβάρη, με προσυγκέντρωση στα Χαυτεία.

Για τη συγκέντρωση της Τετάρτης 21 Φλεβάρη, έχουν οριστεί για τις 6.30 το απόγευμα οι εξής προσυγκεντρώσεις:


-- Στην πλατεία Κάνιγγος: Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα.

-- Στο σταθμό «Ευαγγελισμός» του Μετρό: Μαζικοί φορείς από ανατολικές, βορειοανατολικές συνοικίες και από το 1ο-7ο Διαμέρισμα της Αθήνας.

-- Στους στύλους του Ολυμπίου Διός: Μαζικοί φορείς από νοτιοανατολικές συνοικίες και από το 2ο Διαμέρισμα της Αθήνας.

-- Στην Ομόνοια: μαζικοί φορείς από δυτικές, βόρειες, βορειοδυτικές συνοικίες και από το 5ο-6ο Διαμέρισμα της Αθήνας.

-- Στην πλατεία Καραϊσκάκη: Μαζικοί φορείς από τις νοτιοδυτικές συνοικίες και το 3ο-4ο Διαμέρισμα της Αθήνας.

-- Στην Πάντειο: Μαζικοί φορείς από τις νότιες συνοικίες.

Φοιτητές και σπουδαστές

Για την Πέμπτη, 22 Φλεβάρη φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι προγραμματίζουν πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Στο συλλαλητήριο καλεί και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, ενώ για την ίδια μέρα απεργία έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Εχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο πλαίσιο, διατυπώνουν σε ανακοίνωσή τους φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, που προχώρησαν σε συνάντηση συντονισμού της δράσης τους, μετά το προχτεσινό μαζικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι τονίζουν ότι «την ώρα που στην ολομέλεια της Βουλής ξεκινούσε η τελική συζήτηση για την αναθεώρηση, η μαζικότητα και ο παλμός των χιλιάδων διαδηλωτών επιβεβαίωναν την αποφασιστικότητα του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, από κοινού με όλο το λαό να μην κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά του, από τη σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».

Ακόμα επισημαίνουν ότι «αυτή η κινητοποίηση όπως και τα αυριανά (σ.σ. χτεσινά) παλλαϊκά - πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη σηματοδοτούν την κορύφωση της πάλης, τη σαφή και κατηγορηματική διάθεσή μας να μην υποκύψουμε στους ελιγμούς και τα τερτίπια κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, που επιχειρούν με κάθε μέσο να εκτονώσουν και να υπονομεύσουν των ηρωικό αυτό αγώνα, να παγιδεύσουν το κίνημα και να υποσκάψουν την ενότητά μας. Είναι τρομοκρατημένοι όσο ποτέ! Εχουμε τη δύναμη με το λαό να τους σταματήσουμε!».

Υπογραμμίζουν ότι «το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα είναι πιο ενωμένο και αποφασιστικό από ποτέ! Το μαρτυρούν οι μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, που δίνουν αποστομωτική απάντηση στις ρητορείες και τις συκοφαντίες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, που διοχετεύονται στα ΜΜΕ, περί "υποχώρησης, διάσπασης, κούρασής" του. Αυτή η απέλπιδα προσπάθεια αποτελεί συνέχεια του σχεδίου συκοφάντησης και δυσφήμισης του αγώνα μας, απομόνωσής του από το λαό και την κοινωνία, αποτελεί συνέχεια της τακτικής του κοινωνικού αυτοματισμού. Και αυτή η κυβερνητική επιχείρηση θα πέσει στο κενό, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».

Ξεκαθαρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι θα δυναμώσουν την πάλη τους για να μην περάσουν τα μέτρα, καλούν «τις Γενικές Συνελεύσεις, που θα διεξαχθούν τις επόμενες μέρες, για μαζική συμμετοχή όλων των συλλόγων της Ελλάδας στο πανελλαδικό - παλλαϊκό - πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, τη μέρα που είναι προγραμματισμένη η έναρξη των ψηφοφοριών στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και του άρθρου 16».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ