Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
Οικονομική θηλιά σε παιδιά και εργαζόμενους

Απλήρωτοι μένουν εδώ και δυο μήνες οι 21 εργαζόμενοι στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών (ΣΠΠ) που περιθάλπουν - και ταυτόχρονα εκπαιδεύουν - 52 παιδιά με νοητική στέρηση.

Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι υφίστανται τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, ενώ ώθησαν τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν δομές πρόνοιας, με υποσχέσεις ότι θα τις επιχορηγούν, τελικά τους αφήνουν στην τύχη τους. Ο ίδιος ο ΣΠΕ είναι ένα απ' τα παλιότερα φιλανθρωπικά σωματεία - λειτουργεί απ' το 1923 - με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Χολαργό. Μεταξύ των ετών 1992 και 2002 κτίστηκε ολόκληρο συγκρότημα επιφανείας 4.000 τετραγωνικών μέτρων και με την υπόσχεση απ' τις τότε κυβερνήσεις ότι μετά την αποπεράτωση το συγκρότημα θα μεταβιβαστεί σε ίδρυμα, που θα υποδείκνυε το υπουργείο Υγείας και το οποίο θα αναλάμβανε το έργο του Σωματείου.

Ομως, μετά την αποπεράτωση, η κατάσταση έμεινε ως είχε και η λειτουργία του συγκροτήματος στηρίχτηκε στις επιχορηγήσεις του υπουργείου Υγείας και της νομαρχίας - η οποία χορηγεί 20.000 ευρώ ανά τρίμηνο - στα τροφεία των ασφαλιστικών ταμείων και τις μικροδωρεές. Τα τελευταία χρόνια, οι επιχορηγήσεις του υπουργείου Υγείας είναι στην κυριολεξία ψιχία, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα του συγκροτήματος και οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ