Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ
Καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών

Μέλη του πανελλήνιου συλλόγου κατέθεσαν αγωγή που συζητιέται σήμερα στο αρμόδιο δικαστήριο

Οι παράνομες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες (Ιούνιος 2005) για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΤΕ, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, συζητιούνται σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από αγωγή που κατέθεσαν μέλη του συλλόγου με αίτημα την ακύρωση των εκλογών. Η συστηματική άρνηση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να εφαρμόσουν το σύστημα της απλής αναλογικής, η φίμωση και μ' αυτόν τον τρόπο της φωνής των άλλων παρατάξεων, αλλά και οι παρανομίες που ακολουθήθηκαν και στις τελευταίες αρχαιρεσίες, έχουν ξεκάθαρο στόχο να κρατούν δεμένο το Σύλλογο και τους χιλιάδες συνταξιούχους - μέλη του στο άρμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ετσι, στις τελευταίες αρχαιρεσίες και για ακόμα μια φορά η διοίκηση αρνήθηκε να προχωρήσει στην εκκαθάριση του μητρώου μελών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου το 1996, μέλη του σωματείου θεωρούνται μόνο οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τον ΟΤΕ. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δέκα χρόνια, στα μητρώα του συλλόγου υπάρχουν ακόμα και σήμερα μέλη που προέρχονται από άλλους οργανισμούς (ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, κλπ.) που ψηφίζουν στο σωματείο.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν τηρήθηκε κατάσταση ψηφισάντων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να διασταυρωθεί ο ακριβής αριθμός τους. Η εφορευτική επιτροπή, παρά το αίτημα παρατάξεων και τη θετική εισήγηση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, αρνήθηκε την παρουσία εκπροσώπων παρατάξεων στην εφορευτική επιτροπή, όπως επίσης και δικαστικού αντιπροσώπου.

Επιπλέον, η εφορευτική επιτροπή παραβίασε διάταξη του καταστατικού που προβλέπει ότι κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας των μελών μέσω της επιστολικής ψήφου και για τη διασφάλιση της ταυτοπροσωπίας, το μέλος που ψηφίζει πρέπει να αναγράφει ο ίδιος στον απαντητικό φάκελο τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο και αριθμό μητρώου συνταξιούχου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ