Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ
«Αστέρια» στο «Ακρόπολις»

Επειτα από δύο χρόνια αναμονής, το 3ο Δημοτικό Γυμναστήριο Ζωφριάς στα Ανω Λιόσια ανοίγει σήμερα τις πύλες του, προκειμένου να υποδεχτεί το διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης «Ακρόπολις». Οι αγώνες, που είναι αφιερωμένοι στον χάλκινο Ολυμπιονίκη, Μπάμπη Χολίδη, θα φιλοξενήσουν όλα τα αστέρια της ελληνικής και της παγκόσμιας πάλης, σε μια διοργάνωση όπου θα συμμετάσχουν 106 συνολικά αθλητές από 13 χώρες.

Μεταξύ αυτών θα βρίσκονται ο Αιγύπτιος χρυσός Ολυμπιονίκης στα 96 κιλά Καράμ Μοχάμεντ Γκαμπέρ Ιμπραχίμ, ο Πολωνός πρωταθλητής Ευρώπης του 2006 στα 84 κιλά Αρτούρ Μιχαλκίεβιτς, ο Λευκορώσος χάλκινος Ολυμπιονίκης στα 84 κιλά Βιάτσεσλαβ Μακαράνκα, ο Σλοβάκος δύο φορές χάλκινος πρωταθλητής κόσμου στα 84 κιλά Ατίλα Μπάτκι, ο Λευκορώσος χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων του 2005 στα 74 κιλά Βαλερίν Παλένσκι, καθώς και οι Ρώσοι Ολεγκ Σοκάλοφ και Ρουσλάν Μπελκαρόεφ, που ήταν 3οι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2006 στα 84 και τα 66 κιλά αντίστοιχα.

Τη μερίδα του λέοντος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό των αποστολών, κλέβει η ελληνική ομάδα, που θα αγωνιστεί με 30 συνολικά αθλητές. Ανάμεσά τους, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της Αθήνας Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, ο 4ος Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Κώστας Θάνος, ο πρωταθλητής Ευρώπης στους Εφήβους Θεόδωρος Τουνουσίδης, καθώς και οι χάλκινοι πρωταθλητές κόσμου στους Εφήβους, Γιώργος Κουτσιούμπας και Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Από την αποστολή αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή, λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, ο δύο φορές χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής στους άνδρες (2001) και εφήβους (2000) Ξενοφών Κουτσιούμπας, αλλά και ο Αρτούς Κιουρεγκιάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ