Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Στον «αέρα» 60 εργαζόμενοι

Παράσταση διαμαρτυρίας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία. Αιτία η επιχείρηση του δημάρχου Γιάννη Γλύκα που εκλέχτηκε με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ να πετάξει στο «δρόμο» 60 περίπου εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης (ΔΕΑΠ), απειλώντας τους πως αν μέχρι 1ης Μαρτίου δεν υπογράψουν δίμηνη σύμβαση με τον Δήμο, θα φύγουν και μάλιστα χωρίς αποζημίωση.

Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνταν για 3-4 χρόνια με δίμηνες, 8μηνες συμβάσεις ή με δίχρονα προγράμματα που έληξαν, παραμένοντας έτσι στον αέρα και απλήρωτοι από τον Νοέμβρη, χωρίς να τους καταβληθεί δώρο Χριστουγέννων, παρά μόνο κάποιο έναντι των δεδουλευμένων τον Γενάρη. Η επιχείρηση βέβαια εξακολουθεί να λειτουργεί αλλά ο δήμαρχος, όπως ακριβώς και ο προκάτοχός του Γιάννης Λαγουδάκος που στηρίχτηκε από τη ΝΔ, επιδιώκει να την απαλλάξει από τους σημερινούς εργαζόμενους, για να τη χρησιμοποιήσει για ρουσφετολογικές προσλήψεις.

Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή βρίσκεται και η δημοτική Κίνηση «Πέραμα-Σύγχρονη Πόλη». Μιλώντας στον «Ρ» ο επικεφαλής της Γιάννης Πατσιλινάκος τόνισε πως «διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους» και πως «ο δήμος πρέπει να τους κρατήσει, μονιμοποιώντας τους και διεκδικώντας από την κυβέρνηση κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη μισθοδοσία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ