Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Νέα ώθηση στους αγώνες των εργαζομένων

Πολλαπλή η σημασία της ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων, που αναδείχτηκαν ξανά σε πρώτη δύναμη

Την τριετία που πέρασε, η Ομοσπονδία πρωτοστάτησε για την οργάνωση και το συντονισμό των αγώνων στον κλάδο
Την τριετία που πέρασε, η Ομοσπονδία πρωτοστάτησε για την οργάνωση και το συντονισμό των αγώνων στον κλάδο
Νέα ώθηση στους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου δίνει το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών στο 26ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στη Λάρισα. Οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) αναδείχτηκαν ξανά σε πρώτη δύναμη, ενισχυμένες σε ψήφους και σε έδρες στο νέο ΔΣ, ενώ οι εργαζόμενοι τους εμπιστεύτηκαν και τον μοναδικό αντιπρόσωπο που εκλέγει η Ομοσπονδία στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το αποτέλεσμα του Συνεδρίου αποτελεί κατάκτηση των ίδιων των εργαζόμενων, όπλο στα χέρια τους στους αγώνες του επόμενου διαστήματος. Ερχεται σαν συνέχεια της συνεπούς δράσης της πλειοψηφίας στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στην πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για τη συσπείρωση νέων δυνάμεων σε ταξική κατεύθυνση.

Οπως τονίστηκε και στον απολογισμό της δράσης, που παρουσίασε ο απερχόμενος πρόεδρος Π. Τσιχλής, η ταξική πλειοψηφία της διοίκησης προσπάθησε να φέρει στην Ομοσπονδία καινούρια Σωματεία και όπου δεν υπήρχαν να δημιουργηθούν. Μπήκε σε καινούριους χώρους δουλιάς, ανέδειξε τα προβλήματα του κλάδου, μπήκε μπροστά στους αγώνες που αναπτύχθηκαν για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο πήραν μέρος αντιπρόσωποι από 30 Σωματεία, εκπροσωπώντας πάνω από 6.000 εγγεγραμμένα μέλη, έναντι 3.500 που εκπροσωπούνταν στο προηγούμενο συνέδριο.

Το αποτέλεσμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς προήλθε ύστερα από σκληρή αναμέτρηση με τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό το διήμερο των εργασιών, αλλά και πριν την έναρξη του συνεδρίου. Οι ηγεσίες των άλλων παρατάξεων μέχρι την τελευταία στιγμή μετέφεραν τις θέσεις των μεγαλοεργοδοτών του κλάδου στο συνέδριο και εξάντλησαν κάθε προσπάθεια να ελέγξουν την Ομοσπονδία. Σ' αυτή την κατεύθυνση ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες για τη διοίκηση με κοινό ψηφοδέλτιο, με τους εργαζόμενους να τους γυρίζουν την πλάτη, ενώ η «Αυτόνομη Παρέμβαση» δεν κατάφερε να εκλέξει κανένα μέλος στο ΔΣ.

Στο συνέδριο παραβρέθηκε ο Χρ. Κατσιώτης, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια και την απεργία των ταξικών συνδικάτων, στις 8 και στις 29 Μάρτη αντίστοιχα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτείται τώρα νέο γνήσιο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ (2013-11-10 00:00:00.0)
Αποτελέσματα αρχαιρεσιών σε διάφορους χώρους (2012-04-05 00:00:00.0)
Ξανά στις ταξικές δυνάμεις η διοίκηση (2011-11-01 00:00:00.0)
Ενισχυμένη πρωτιά για τη ΔΑΣ (2010-03-02 00:00:00.0)
Αγωνιστική ταξική συνέχεια (2005-11-08 00:00:00.0)
Επιβραβεύτηκε η ταξική της πορεία (2004-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ