Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
22ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Αγωνιστική ταξική συνέχεια

Επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη των εργαζομένων του κλάδου στις ταξικές δυνάμεις

Αποψη από τις εργασίες του συνεδρίου της ΠΟΛ
Αποψη από τις εργασίες του συνεδρίου της ΠΟΛ
Την εμπιστοσύνη των λογιστών στις ταξικές δυνάμεις του κλάδου, αλλά και την αναγκαιότητα να μαζικοποιηθούν τα σωματεία, να ενταθούν οι αγώνες με το σύνολο της εργατικής τάξης, σε τροχιά σύγκρουσης με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και να γίνει το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ υπόθεση πάλης και νέων εργαζομένων στα λογιστικά γραφεία και τις μεγάλες επιχειρήσεις όλης της χώρας, ανέδειξε το 22ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή. Στις αρχαιρεσίες, η παράταξη της ΔΑΣ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, καταλαμβάνοντας τις 7 από τις 11 έδρες και στο νέο ΔΣ.

Παρουσιάζοντας την εισήγηση και τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, ο πρόεδρος της ΠΟΛ, Δημήτρης Βαρελάς, στάθηκε στις μάχες που έδωσαν οι εργαζόμενοι του κλάδου, μέσα και από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους. Ο Δ. Βαρελάς αναφέρθηκε στη λυσσαλέα επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του σε βάρος της εργατικής τάξης και στις συνέπειες των προωθούμενων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στον κλάδο των μισθωτών λογιστών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στη ραγδαία ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, στην ένταση της λιτότητας και της ακρίβειας, με εργαλείο και τον προϋπολογισμό του 2006, αλλά και στις αντεργατικές ανατροπές που θα προκαλέσει στον κλάδο η λεγόμενη οδηγία «Μπολγκενστάιν» για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών.

Μονόδρομος η ένταση των αγώνων

Απέναντι σ' αυτή την ολομέτωπη επίθεση, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΛ ανέδειξε το μοναδικό δρόμο που μπορούν και πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι. Αυτόν της έντασης των ταξικών αγώνων, σε ενιαίο μέτωπο με το σύνολο της εργατικής τάξης και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Σ' αυτή την κατεύθυνση, ο Δ. Βαρελάς παρουσίασε το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ για το 2006, καλώντας τους εκπροσώπους στο συνέδριο και όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση των αιτημάτων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναφερόμενος στην οργανωτική ανάπτυξη της ΠΟΛ, ο απερχόμενος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουν οι Σύλλογοι των λογιστών ζωντανή λειτουργία και να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στους νέους συναδέλφους, αλλά και στην αυριανή βάρδια των λογιστών, στους φοιτητές και σπουδαστές στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και στα ΙΕΚ.

Στην πλειοψηφία τους οι σύνεδροι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου από την εντεινόμενη αντεργατική επίθεση, εξειδικεύοντας τις τοποθετήσεις τους σε τομείς όπως η Κοινωνική Ασφάλιση, οι επαγγελματικές ασθένειες, η Παιδεία, η Πρόνοια και η Υγεία.

Από το συνέδριο δεν έλειψαν και οι φωνές της συναίνεσης, των παρατάξεων που θέλουν να ξεστρατίσουν την Ομοσπονδία από το δρόμο του ταξικού αγώνα και να αποδυναμώσουν τη δράση του ΠΑΜΕ, να βάλουν αναχώματα στη συσπείρωση των εργαζομένων στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Τα αποτελέσματα

Στις εκλογές πήραν μέρος 68 αντιπρόσωποι και βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Ελαβαν για το ΔΣ:

  • ΕΣΑΚ: 42 ψήφους και 7 έδρες. Οι ταξικές δυνάμεις εξέλεξαν και τον μοναδικό αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ.
  • ΠΑΣΚΕ: 12 ψήφους και 2 έδρες.
  • Αυτόνομη Παρέμβαση: 5 ψήφους και μια έδρα.
  • Ριζοσπαστική Παρέμβαση: 5 ψήφους και μια έδρα.
  • Ενωση Εργαζομένων - Αριστερή Κίνηση: 3 ψήφους και καμιά έδρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ