Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ
Ενισχύθηκε η ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι

Αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα

Ενισχυμένες βγήκαν οι δυνάμεις του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Συνεργαζόμενοι» (ΕΣΚ Συνεργαζόμενοι) στις εκλογές που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (ΠΣΤ), παρά το πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος ιδιαίτερα των νέων ανέργων και των οικογενειών των πολλαπλά αναπήρων.

Οπως καταγγέλλει η παράταξη, χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι που θύμιζαν άλλες εποχές για τη νόθευση των εκλογικών αποτελεσμάτων (όπως εξαφάνιση φακέλων της Εφορευτικής Επιτροπής του Παραρτήματος Τρικάλων, η προσπάθεια υπεξαίρεσης φακέλων της εφορευτικής επιτροπής από το δικηγόρο της πλειοψηφίας κ.ά.). Παρατυπίες και παραβίαση κάθε έννοιας εκλογικής διαδικασίας έγιναν σε Παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα όπως στο Παράρτημα της Αργολίδας, όπου δικηγόρος της πλειοψηφίας, που παραβρισκόταν στο χώρο των εκλογών ως νομικός σύμβουλος, ψήφιζε μαζικά για λογαριασμό μελών του συλλόγου.

Το 2003 είχαν πάρει μέρος στις εκλογές 1.318 τυφλοί απ' όλη τη χώρα, ενώ στις φετινές εκλογές ψήφισαν 1.520.

Η ΕΣΚ Συνεργαζόμενοι αύξησε στις φετινές εκλογές κατά 50 τις ψήφους της. Συγκεκριμένα, πήρε 323 ψήφους και 2 έδρες, ενώ στις εκλογές του 2003 είχε πάρει 273 ψήφους και 2 έδρες. Ακόμα, αναμένεται από τα αποτελέσματα της καταμέτρησης αύξηση των συνέδρων της παράταξης για το συνέδριο της ΕΣΑΕΑ.

Η «Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία» (στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) είχε πάρει 1.129 ψήφους και εφτά έδρες στο ΔΣ το 2003. Αν και έως χτες αργά το απόγευμα δεν είχαν ανακοινωθεί αποτελέσματα από την Εφορευτική Επιτροπή, η παράταξη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πήρε στις φετινές εκλογές 1.180 ψήφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ