Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ακονίζουν μαχαίρια για το Ασφαλιστικό

Τον μπαμπούλα της... υπογεννητικότητας και των «δημοσιονομικών προβλημάτων» επισύρει για μια ακόμη φορά η διορισμένη από την κυβέρνηση λεγόμενη «επιτροπή σοφών», στην προσπάθεια απαξίωσης και περαιτέρω κατεδάφισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Στα πλαίσια αυτά, μιλώντας χτες σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ο επικεφαλής της Επιτροπής, Ν. Αναλυτής, έδωσε, για μια ακόμη φορά, το στίγμα των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, που θα ξεδιπλωθούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές. Πρόκειται για τις άνωθεν συντεταγμένες, της ΕΕ, άλλων οικονομικών κέντρων και της πλουτοκρατίας, με τις οποίες είναι σύμφωνη και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Προϊδεάζοντας για το περιεχόμενο της έκθεσης της Επιτροπής (αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το φθινόπωρο του 2007) καθώς επίσης για το «ύφος» και τη βάση του «κοινωνικού διαλόγου» με τις δυνάμεις του κοινωνικού εταιρισμού, ο Ν. Αναλυτής επιχείρησε να προσδιορίσει το «πρόβλημα» και τις «λύσεις». Στα πλαίσια αυτά:

  • Πρότεινε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ή αύξηση των εισφορών, προσθέτοντας πως στην «Ελλάδα όλα αμφισβητούνται και όλα κομματικοποιούνται και αυτό είναι η κατάρα μας». Είναι φανερό πως η «κατάρα» γι' αυτούς και τους ομοίους τους είναι οι λαϊκές αντιδράσεις και διεκδικήσεις
  • Ισχυρίστηκε ότι σε 15 χρόνια θα υπάρξει κρίση εκτός και αν με «πολιτικές αποφάσεις» αντιμετωπιστεί το «πρόβλημα» που απειλεί τα δημόσια οικονομικά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο εν λόγω φωστήρας υποστήριξε πως αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί σε 16 χρόνια τότε «χαθήκαμε»...
  • Επικαλέστηκε ακόμη την «υπογεννητικότητα» και το «χαοτικό σύστημα» κοινωνικής ασφάλισης.
  • Χαρακτήρισε βασικό άξονα της προτεινόμενης πολιτικής, τους τρεις πυλώνες του ασφαλιστικού συστήματος, με το οποίο ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στην ιδιωτική ασφάλιση, υπονομεύοντας το δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλισης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ