Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Καλύπτει καραμπινάτες παρανομίες

Παρά την πέμπτη κατά σειρά στοιχειοθετημένη καταγγελία των ταξικών συνδικάτων τον τελευταίο μήνα, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί

Η ασύδοτη δράση των ακτοπλόων εφοπλιστών μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά στα μάτια των λιμενικών αρχών και δίπλα στο ΥΕΝ, συνεχίζεται και διογκώνεται. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ επανήλθαν με νέα καταγγελία προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννη, και τις αρμόδιες αρχές του ΥΕΝ, καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία και προειδοποιώντας για αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά καταγγελία προς τον υπουργό και τις υπηρεσίες του ΥΕΝ μέσα σε διάστημα ενός μηνός, χωρίς, ωστόσο, να έχει ληφθεί το παραμικρό μέτρο! Από τους ελέγχους που διενεργούν συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες των δύο σωματείων στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκε ότι:

  • Στο πλοίο «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» του Αγούδημου, ενώ στην οργανική του σύνθεση θα έπρεπε να έχει ναυτολογημένους 56 ναυτεργάτες, έχει μόνο 40, ενώ απουσίαζαν και 17 γιατί είχαν σταλεί σε άλλο πλοίο της εταιρείας για να εκτελέσουν επισκευαστικές εργασίες! Ο Αγούδημος παραβιάζει και τη Συλλογική Σύμβαση, αφού πληρώνει τους ναυτολογημένους ναυτεργάτες με μεροκάματο και δεν τους παρέχει τροφοδοσία. Το βράδυ, τους υποχρεώνει να κλείνουν τις ηλεκτρομηχανές, που σημαίνει ότι το πλήρωμα μένει χωρίς ρεύμα!
  • Το πλοίο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» της εταιρείας ΛΑΝΕ (θυγατρική της ΑΝΕΚ, δηλαδή του Βαρδινογιάννη) έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά με το πρόσχημα της ετήσιας επιθεώρησης, όμως έχουν περάσει μόλις τρεις περίπου μήνες από την προηγούμενη. Επιπλέον απέλυσε όλο το πλήρωμα χωρίς να τους έχει καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα.
  • Το πλοίο «ΑΡΣΙΝΟΗ» της ΣΑΟΣ παραμένει δεμένο, ενώ έχει περάσει το δίμηνο που προβλέπει η νομοθεσία για την ετήσια επιθεώρηση και επιπλέον δεν έχει ανοίξει ναυτολόγιο, δηλαδή δεν επαναπροσέλαβε τους ναυτεργάτες που απέλυσε όταν έδεσε.
  • Το πλοίο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ», ενώ έδεσε για ετήσια επιθεώρηση, οι 40 ναυτεργάτες του πληρώματος αντί να απολυθούν με το αιτιολογικό της «ετήσιας επιθεώρησης», ώστε να επαναπροσληφθούν μετά από δύο μήνες που διαρκεί η διαδικασία, ή σε διαφορετική περίπτωση να τους καταβληθούν αποζημιώσεις, απολύθηκαν με το αιτιολογικό της «αμοιβαίας συναίνεσης». Αυτό σημαίνει ότι δε δικαιούνται ούτε αποζημίωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ