Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντιδρούν στην κατάργηση υποκαταστημάτων

Στην κατάργηση δέκα υποκαταστημάτων -σε σύνολο 27- προχωρά η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, με τη σύμφωνη γνώμη της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του Σωματείου Εργαζομένων, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την αναγκαστική μετακίνηση των εργαζομένων σε άλλα υποκαταστήματα, αν όχι την αποχώρησή τους από την εργασία.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της Τράπεζας και η πλειοψηφία στην ηγεσία του Σωματείου συμφώνησαν να κλείσει το υποκατάστημα στον Πειραιά και άλλα εννιά να μετατραπούν σε θυρίδες, που αυτόματα σημαίνει μείωση του προσωπικού τους. Ακόμα, προβλέπεται το κλείσιμο 26 από σύνολο 67 πρακτορείων, το κλείσιμο των διαχειρίσεων στις ΔΟΥ και τα τελωνεία (πλην αεροδρομίου Αθηνών), καθώς και η συγχώνευση τομέων και υπηρεσιών στο κεντρικό κατάστημα.

Ταυτόχρονα η διοίκηση της Τράπεζας σχεδιάζει, όπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με την επέκταση του καθεστώτος των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων και την ανάθεση εργασιών σε άλλες επιχειρήσεις. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις, όπως των εργαζομένων στο υποκατάστημα Κέρκυρας, οι οποίοι κατεβαίνουν από σήμερα μέχρι και τις 9 Μάρτη σε τρίωρες στάσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ