Κυριακή 4 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Οι εργαζόμενοι πληρώνονται με ... δωροεπιταγές

Η ...αμοιβή εργαζόμενου στα «Ατλάντικ»
Η ...αμοιβή εργαζόμενου στα «Ατλάντικ»
Εργασιακή «ζούγκλα» επικρατεί στα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ - μάρκετ «Ατλάντικ». Μάλιστα, η εργοδοσία, εκτός των άλλων, έχει επιβάλει στους εργαζόμενους να δουλεύουν και Κυριακή με διάφορα προσχήματα κάθε φορά, γεγονός που επιβεβαιώνει την προσπάθεια των μεγαλεμπόρων και της κυβέρνησης για κατάργηση της αργίας της Κυριακής!

Το γεγονός έχουν καταγγείλει στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και όπως αναφέρουν τα καταστήματα την Κυριακή δεν είναι ανοιχτά για τους πελάτες, αλλά μόνο για τους εργαζόμενους. Εκτός από την καραμπινάτη αυτή παρανομία, η εργοδοσία πληρώνει με «ψίχουλα» τους εργαζόμενους για τη δουλιά την Κυριακή.

Η παράνομη, βεβαίως, απασχόληση την Κυριακή δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα «Ατλάντικ». Οι απλήρωτες υπερωρίες είναι καθεστώς, ρεπό δεν δίνονται στους εργαζόμενους και, μάλιστα, η εργοδοσία έχει εφαρμόσει ένα σύστημα, με το οποίο οι υπερωρίες, αλλά και η δουλιά τις Κυριακές «πληρώνονται» με δωροεπιταγές προς τους εργαζόμενους για ψώνια από το κατάστημα!

Επιπλέον, η εργοδοσία αναγκάζει τους εργαζόμενους να πληρώνουν από την τσέπη τους τα πλαστά χαρτονομίσματα που βρίσκουν, ενώ κάμερες στήνονται παντού για την παρακολούθηση των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το υποκατάστημα στην οδό Πατησίων, όπου κάμερες είχαν στηθεί πάνω από τα ταμεία. Η τρομοκρατία οργιάζει και, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, σε περιοδεία τους σε συγκεκριμένο υποκατάστημα η εργοδοσία έκρυψε τους εργαζόμενους στις αποθήκες! Καθεστώς στα «Ατλάντικ» είναι και η πολυειδικότητα.

Στην προσπάθειά της να συμπιέσει και άλλο το «εργατικό κόστος», η εργοδοσία αναγκάζει εργαζόμενους κυρίως με πολλά χρόνια στη δουλιά να φύγουν είτε μέσω των «οικειοθελών αποχωρήσεων», είτε ακόμα και βαφτίζοντας εργαζόμενους «κλέφτες». Χαρακτηριστική περίπτωση, η απόλυση της Χρυσούλας Μαγριπλή από το υποκατάστημα της Ν. Φιλαδέλφειας. Από τα δόντια της εργοδοσίας βεβαίως δε γλιτώνουν και οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στους αγώνες του κλάδου, με χαρακτηριστική περίπτωση την απόλυση της Μαρίας Μιχελάκη από το υποκατάστημα της Ν. Σμύρνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ