Τρίτη 6 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΠΕΡΑΜΑ
Διεκδικούν αποτελεσματική λύση για την Ψυττάλεια

Κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση και με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για καθαρό αέρα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων για το Περιβάλλον Κερατσινίου - Περάματος.

Από τις μέχρι τώρα επαφές που είχαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής με τους εκπροσώπους του ΥΠΕΧΩΔΕ και της ΕΥΔΑΠ διαπίστωσαν ότι στην καλύτερη περίπτωση θα παραδοθούν για λειτουργία οι δύο από τους τέσσερις ξηραντήρες και στο τέλος Ιούνη οι άλλοι δύο. Η πλήρης απόδοση του εργοστασίου ξήρανσης θα γίνει στα μέσα Σεπτέμβρη και το Μάρτη του 2008 θα εξαντληθεί η συσσωρευμένη λάσπη που σήμερα είναι 220.000 τόνοι. Μάλιστα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ψυττάλεια διαπίστωσαν την εγκληματική, όπως χαρακτηρίζουν, επιπολαιότητα που οι αρμόδιοι δείχνουν για τη δημόσια υγεία. Πάνω στην Ψυττάλεια λειτουργεί ανοιχτό κανάλι μεταφοράς λυμάτων μήκους 500 μέτρων.

Η Συντονιστική Επιτροπή απαιτεί, το ΥΠΕΧΩΔΕ να απομακρύνει τώρα τη λυματολάσπη, η ΕΥΔΑΠ να σκεπάσει το ανοιχτό κανάλι μεταφοράς λυμάτων και να εξασφαλίσει την όσο πιο γρήγορη κατασκευή του εργοστασίου ξήρανσης, τον νομάρχη να περιφρουρήσει τη δημόσια υγεία και τους δημάρχους των γύρω δήμων να αγωνιστούν για το αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων τους για καθαρό αέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ