Κυριακή 13 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΟΤ)
Το ... φθινόπωρο οι διακοπές

Στις 21, 22 και 23 Αυγούστου τα δελτία από τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας

Με τη λήξη σχεδόν της τουριστικής περιόδου, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), αφού, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, η διανομή των πληροφοριακών φυλλαδίων θα ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου και το πρόγραμμα θα ισχύσει από τις 21 Αυγούστου μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2000. Ας σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα δεν εντάσσονται μια σειρά από περιοχές, που αποτελούν συνήθεις τουριστικούς προορισμούς. Στο πρόγραμμα - που απροκάλυπτα αποσκοπεί στην ενίσχυση των ξενοδόχων - μπορούν να συμμετέχουν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας.

Τα δελτία θα χορηγηθούν στις 21, 22 και 23 Αυγούστου από τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας που θα αναφέρονται στο πληροφοριακό φυλλάδιο. Στο φυλλάδιο, που θα διανέμεται από τα γραφεία του ΕΟΤ και τις Νομαρχίες όλης της χώρας, θα περιλαμβάνονται πληροφορίες για τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στο φετινό πρόγραμμα, η διάρκεια των διακοπών των δικαιούχων καθορίζεται σε 5 - 7 διανυκτερεύσεις. Η ημερήσια επιδότηση του ΕΟΤ κατ' άτομο καθορίζεται σε 3.000 δρχ. για τα ξενοδοχεία, σε 2.000 δρχ. για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα και σε 700 δρχ. για τα κάμπινγκ. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επιχειρήσεις ξενοδοχείων πολυτελείας, Α`, Β` και Γ` τάξης, ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων και κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα και τους νομούς Δωδεκανήσου, Θεσσαλονίκης, Ιονίων Νήσων, Κρήτης Κυκλάδων και Χαλκιδικής. Ειδικά για τη Σάμο, το πρόγραμμα θα ισχύσει για όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων και κάμπινγκ. Στο νησί, η ημερήσια επιδότηση κατ' άτομο ορίζεται σε 4.000 δρχ. για τα ξενοδοχεία, σε 3.000 για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα και σε 1.000 δρχ. για τα κάμπινγκ. Επίσης, ο αριθμός δελτίων που θα χορηγηθεί για τη Σάμο θα είναι απεριόριστος.

Η τιμή συμμετοχής του δικαιούχου στο πρόγραμμα για παραμονή σε δίκλινο δωμάτιο με ιδιαίτερο λουτρό θα καθοριστεί από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και θα είναι ενιαία για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι για τα παιδιά κάτω των έξι ετών δε θα διατίθενται δελτία και θα παραμένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους. Ο δικαιούχος θα δικαιούται έκπτωση 50% στην «τιμή πόρτας» για το πρωινό ή το γεύμα που θα λάβουν τα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ