Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΑΜΙΝΑ»
Ταξίδευε με μία προπέλα!

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» στη συνέχεια της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», μετά και τη χτεσινή κατάθεση του Γιάννη Αγγελάκη, ο οποίος είχε οριστεί πραγματογνώμονας από κάποιους συγγενείς θυμάτων. Ο Γ. Αγγελάκης με στοιχεία απέδειξε όχι μόνο αυτό που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα, ότι το πλοίο είχε πρόβλημα στα ελικοαξονικά του συστήματα, αλλά και ότι όταν παραδόθηκε στην MFD ήταν με μία προπέλα!

Συγκεκριμένα, ο Γ. Αγγελάκης κατέθεσε ότι το πλοίο «ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΒΕΡΓΙΝΑ» (προηγούμενη ονομασία του «ΣΑΜΙΝΑ»), πριν μεταβιβαστεί στην εταιρεία MFD (σήμερα HSW), στις 22/10/1999 είχε διακόψει τα ταξίδια του και είχε μεταφερθεί στη δεξαμενή για επισκευές. Οι επισκευές μάλιστα ήταν τόσο μεγάλες ώστε το πλοίο παραδόθηκε στην εταιρεία με τη δεξιά έλικα εξαρμοσμένη, δηλαδή με μία προπέλα! Οπως υπογράμμισε ο μάρτυρας, για τις επισκευές αυτές η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν είχε ειδοποιήσει τον «Ελληνικό Νηογνώμονα» ώστε να τις ελέγξει και να τις πιστοποιήσει. «Αφού δεν ειδοποιήθηκε ο Νηογνώμονας, το πλοίο δεν έπρεπε να ταξιδεύει, αλλά να ανακληθεί το πιστοποιητικό του καραβιού», είπε ο Γ. Αγγελάκης.

Σύμφωνα με τον Γ. Αγγελάκη, αυτές οι επισκευές είχαν σαν αποτέλεσμα το μοιραίο βράδυ το πλοίο να χάσει το ένα πτερύγιο της δεξιάς προπέλας, να σταματήσουν οι μηχανές, να στρίψει δεξιά και να προσκρούσει στις νησίδες Πόρτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ