Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Επιχειρούν να φιμώσουν νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ

Τη φίμωση και την εργασιακή εξόντωση του δημοσιογράφου Στάθη Κεραμιδά, υποψήφιου νομάρχη με τη ΝΑΣ Αχαΐας και νομαρχιακού συμβούλου, επιχειρεί ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Καμπέρος, ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ». Τον καθαίρεσε από τη θέση του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας για καθαρά πολιτικούς λόγους και συγκεκριμένα εξαιτίας της υπεύθυνης, αγωνιστικής και τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο Στάθης Κεραμιδάς στη νομαρχιακή αρχή και τον ίδιο τον νομάρχη, Δημήτρη Κατσικόπουλο (ΠΑΣΟΚ), για την αντιλαϊκή πολιτική που ο τελευταίος ασκεί.

Η αφορμή με την οποία βρέθηκε ο Στ. Κεραμιδάς στο «μάτι» του κυκλώνα είναι γιατί ζήτησε σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου να κατατεθούν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της νομαρχίας τα έγγραφα που αφορούν στα έξοδα των δημοσίων σχέσεων. Την επόμενη μέρα τόσο η ΝΑΣ όσο και προσωπικά ο Στ. Κεραμιδάς δέχτηκαν συκοφαντική επίθεση από την εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», με σχόλιο που υπέγραφε ο εκδότης.

«Η τελευταία προσπάθεια εργασιακής εξόντωσης αποτελεί επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εξέλιξη γιατί στοχεύει να φιμώσει και να περιορίσει στα όρια της ανοχής του νομάρχη του ΠΑΣΟΚ τη δράση της ΝΑΣ που υπερασπίζεται σταθερά τα λαϊκά συμφέροντα και αποκαλύπτει καθημερινά την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πολιτική στάση του νομάρχη. Η ΝΑΣ δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί, δεν πρόκειται να μετατραπεί σε "Αριστερά" στα μέτρα του κ. Κατσικόπουλου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΑΣ Αχαΐας και καλεί «τους μαζικούς λαϊκούς φορείς, το λαό και τη νεολαία, να καταδικάσουν τις πρακτικές της εργοδοσίας και να εκφράσουν πολύμορφα τη συμπαράστασή τους στον αγωνιστή δημοσιογράφο και νομαρχιακό σύμβουλο».

Καταδικάζουν ΕΣΗΕΠΗΝ και ΠΟΕΣΥ

Τόσο το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) όσο και το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Στ. Κεραμιδά και ζητούν τον πλήρη σεβασμό από την ιδιοκτησία της «ΗΜΕΡΑΣ» του συνδικαλιστικού δικαιώματος, των πολιτικών ελευθεριών και την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται σε βάρος του.

Είναι καταφανές ότι η πολιτική και θεσμική ιδιότητα του Στ. Κεραμιδά συνδέεται ευθέως με την απόφαση της ιδιοκτησίας της «Ημέρας» να προχωρήσει στον υποβιβασμό του στην ιεραρχία της εφημερίδας, εν είδει «τιμωρίας» για τις θέσεις που ο συνάδελφος διατυπώνει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, γεγονός που τεκμαίρεται και από τη σε βάρος του σχολιογραφία των τελευταίων ημερών από την ίδια την εφημερίδα, σημειώνει η ΕΣΗΕΠΗΝ. Ζητά δε την ηθική και επαγγελματική αποκατάστασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ