Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΗ
Η γνώση είναι δύναμη στους καθημερινούς αγώνες

Εκδηλώσεις χτες της ΟΓΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από τις χτεσινές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Από τις χτεσινές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ανοιχτό σεμινάριο με θέμα την ιστορία του γυναικείου κινήματος πραγματοποίησε χτες το απόγευμα στην αίθουσα λογιστών η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), στο πλαίσιο των παναττικών συναντήσεων των Συλλόγων Γυναικών που θα γίνονται κάθε μήνα. Η πρόεδρος της ΟΓΕ, Καλλιόπη Μπουντούρογλου, ανοίγοντας την εκδήλωση σημείωσε ότι, ενόψει και της 8ης Μάρτη, πρέπει να αναφερθούμε «στην ιστορία του γυναικείου κινήματος η οποία δε διδάσκεται στα σχολεία και επιχειρείται να θαφτεί στην προσπάθεια της κυρίαρχης τάξης να σβήσει την ιστορική μνήμη».

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Δώρα Μόσχου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, η οποία αναφέρθηκε στη θέση της γυναίκας, ξεκινώντας από την αρχαιότητα. Τόνισε ότι το γυναικείο ζήτημα δεν πρέπει να εξετάζεται αποσπασμένο απ' την υλική βάση, ενώ επισήμανε ότι σήμερα όσοι αγγίζουν αυτό το θέμα, επιλέγουν να το διαχειρίζονται, αντί να φτάνουν στη ρίζα του προβλήματος και την επίλυσή του.

Στη Θεσσαλονίκη

«Η καλύτερη τιμή για τις 8 Μάρτη είναι η συμμετοχή στους αγώνες», τόνισε η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας και την ανεργία, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Συκεών, χτες το απόγευμα. «Οι επιμέρους κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος - σημείωσε η ομιλήτρια - αποδείχτηκαν προσωρινές. Οι εργαζόμενες, λαϊκές γυναίκες σήμερα έχουν πολλές υποχρεώσεις, ελάχιστα δικαιώματα, καθόλου ελεύθερο χρόνο. Στο όνομα της ισότητας καταργούνται δικαιώματα και στα δύο φύλα. Το κεφάλαιο δε θέλει μορφωμένες γυναίκες - θέλει καταρτισμένες κι ευέλικτες εργαζόμενες», σημείωσε. Καταλήγοντας τόνισε: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η αδράνεια κι η απάθεια είναι κακός σύμβουλος για όλους και κακό παράδειγμα για τα παιδιά».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ