Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Παιχνίδια με την έξοδο από την επιτήρηση

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (του απεσταλμένου μας).--

Παιχνίδι με την ημερομηνία εξόδου της ελληνικής οικονομίας από το καθεστώς επιτήρησης κάνει η κυβέρνηση, με το βλέμμα στραμμένο στις πρόωρες εκλογές.

Για το σκοπό αυτό ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε χτες στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο για τα οικονομικά επίτροπο, Χ. Αλμούνια, και τον προεδρεύοντα του «Γιουρογκρούπ», πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζ. Κλοντ Γιούνκερ.

Αμέσως μετά κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν, σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα, την έξοδο από την επιτήρηση τον Ιούνη ή το αργότερο τον Ιούλη. Ωστόσο, το θέμα θα έχει κριθεί νωρίτερα στην έκθεση με τις «εαρινές προβλέψεις» που θα κάνει η Κομισιόν στις 7 του Μάη, ενώ μια σαφή εικόνα και προαναγγελία είναι πιθανόν να κάνει ο επίτροπος Χ. Αλμούνια σε συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα στα τέλη Απρίλη.

«Το κλίμα είναι πολύ καλό, όλα θα πάνε καλά», διαβεβαίωναν αρμόδιοι υπουργοί τους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι τα διαδικαστικά θέματα συζητήθηκαν στις χτεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού. Αυτό που απέκρυπταν όμως τα κυβερνητικά στελέχη ήταν ότι το τίμημα της εξόδου της οικονομίας από την επιτήρηση είναι τεράστιο και θα το πληρώσουν εξ ολοκλήρου τα λαϊκά στρώματα τα επόμενα χρόνια.

Προκειμένου να δώσει το «οκέι» η Κομισιόν έχει λάβει σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα υλοποιηθούν οι στόχοι της Λισαβόνας και του Συμφώνου Σταθερότητας.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, δεν έκρυβε σε κατ' ιδίαν συνομιλία με τους δημοσιογράφους ότι στο Σύμφωνο Σταθερότητας «έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις», αποφεύγοντας βέβαια να γίνει πιο συγκεκριμένος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ