Σάββατο 10 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηλεκτρονικά συστήματα και αιχμές

«Ευκαιρία» για αιχμές κατά των εργαζομένων του ΥΠΠΟ θεώρησε ο Γ. Βουλγαράκης την προχτεσινή παρουσίαση των ηλεκτρονικών συστημάτων ξενάγησης και πώλησης εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

«Με το νέο τρόπο έκδοσης των εισιτηρίων, η χώρα θα εξοικονομήσει πόρους 3 εκατ. ευρώ, με μετριοπαθέστατους υπολογισμούς, που χάνονταν με το παλαιό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων», είπε ο υπουργός. Στην ερώτηση δημοσιογράφων ο Γ. Βουλγαράκης απάντησε ότι «σχηματίστηκε δικογραφία» και ότι «κάποιοι πουλούσαν εισιτήρια δύο φορές». Αφού όμως αυτές οι υποθέσεις βρήκαν το νομικό δρόμο, προς τι η επισήμανση στην παρουσίαση ηλεκτρονικών συστημάτων; Για να δικαιολογηθούν τα σχεδόν 13 εκατ. ευρώ για τα δύο συστήματα ή η ύπαρξη του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ΑΕ (μέσω αυτού έγιναν οι σχετικές συμβάσεις), που μετά το φιάσκο της «Πολιτιστικής Ολυμπιάδας» μετατράπηκε σε... «ατζέντη» αμφιβόλου χρησιμότητας, αφού αρμόδιο (πρέπει να) είναι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων;

Ο υπουργός είπε ότι θα επανεξεταστεί η λειτουργία του ΟΠΕΠ και ότι «δε θα είχε πρόβλημα να τον κλείσει»... αλλά είναι ο μοναδικός οργανισμός του ΥΠΠΟ, με πιστοποίηση της ΕΕ, για διενέργεια διαγωνισμών. Στο πλαίσιο της «ευελιξίας», που ήταν και «σημαία» του ΠΑΣΟΚ, επί του οποίου δημιουργήθηκε ο οργανισμός.

Σημειώνουμε ότι το 2008 τα συστήματα θα εφαρμοστούν πιλοτικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στις Μυκήνες, στη Λίνδο και στους Δελφούς, ενώ η τελική εφαρμογή θα γίνει σε 15 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ