Σάββατο 10 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Επιλογές
Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία

Εργο της Ε. Σούτογλου
Εργο της Ε. Σούτογλου
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ στην γκαλερί «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλατεία Βικτωρίας), έκθεση ζωγραφικής της Μιμής Πετροπούλου - Δημητράκη. Η δημιουργός - κυρίως χαράκτρια - δούλεψε έργα μαυρόασπρα, με μολύβια και κάρβουνο, και τα ζωγράφισε με χρώματα (λάδια). Διάρκεια έκθεσης έως τις 24/3.

****

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, με θέμα «Βυζαντινές και μεταβυζαντινές τοιχογραφίες στην Ελλάδα», φιλοξενείται (έως 31/3) στα εικαστικά εργαστήρια «Λέσχη» (Μυκάλης 26, Κεραμεικός).

****

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ τη Δευτέρα (8μ.μ.), στην γκαλερί «Ερση» (Κλεομένους 4), έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Λάμπρου. Οπως σημειώνει ο Χρ. Χρήστου, «η εξαιρετική απόδοση των επιφανειών και ο συνδυασμός επιπέδων, η συμπλοκή όγκων και οι εναλλαγές φωτεινών και σκοτεινών ζωνών, δίνουν πλαστικά σύνολα που επιβάλλονται με την ποιότητα των διατυπώσεων και την εκφραστική τους αλήθεια».

****

ΕΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ μικρών και μεγάλων διαστάσεων περιλαμβάνει η έκθεση της Εφης Σούτογλου, στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5). Εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι με απόντα τον άνθρωπο, αλλά με την αίσθηση ότι υπάρχει εκεί και παρατηρεί, αντικείμενα καθημερινότητας αποτελούν τον «κόσμο» της δημιουργού. Εναυσμα για τα έργα αυτά είναι τα εργαστήρια όπου μέχρι σήμερα έζησε. Πέντε διαφορετικοί χώροι, πέντε σταθμοί, αμέτρητες ώρες ζωγραφικής, με όψεις της Αθήνας από ανοιχτά παράθυρα, αλλά και στιγμές που το φως εισβάλλει στο εργαστήριο και αλλάζει τις διαθέσεις. Διάρκεια έκθεσης έως τις 14/4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ