Κυριακή 11 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η πορτογαλική ιστορία...

Ακουσαν στην Πορτογαλία τους Ελληνες ...συντρόφους του ΠΑΣΟΚ ότι κατέθεσαν πρόγραμμα «αναδιανομής του εισοδήματος» και έσπευσαν να τους προλάβουν. Ανταγωνισμός ...συντρόφων βλέπετε. Οπως πιθανό θα διάβασε ή θα άκουσε ο αναγνώστης, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας, προωθεί την άρση της μονιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων, στα πλαίσια περικοπών των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Στην Ελλάδα, η συντηρητική κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε νέα μέτρα λιτότητας, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Δηλαδή μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων κάτω από το επίπεδο αναφοράς του 3% του ΑΕΠ.

Για την περίπτωση της Πορτογαλίας, το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το σοσιαλιστικό κόμμα, σαν αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει την κυβέρνηση Μπαρόζο (σημερινό πρόεδρο της ΕΕ) για τις άγριες πολιτικές που εφάρμοσε, προκειμένου να βγει η πορτογαλική οικονομία από το καθεστώς δημοσιονομικής επιτήρησης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση Μπαρόζο, είχε διαδεχτεί την κυβέρνηση των σοσιαλιστών, η οποία καταψηφίστηκε, επειδή εφάρμοσε σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές. Οταν, βέβαια, έγινε κυβέρνηση, έκανε «δημοσιονομική απογραφή» και στη συνέχεια βέβαια ακολούθησε καταιγίδα μέτρων.

Σας λέει τίποτα αυτή η πορτογαλική ιστορία; Τίποτα περισσότερο από το ότι συντηρητικά και σοσιαλιστικά κόμματα, όταν βρίσκονται στην κυβέρνηση εφαρμόζουν σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου και σαν αντιπολίτευση... καταγγέλλουν την κυβέρνηση επειδή εφαρμόζει... αντιλαϊκές πολιτικές. Ο,τι δηλαδή κάνουν και στην Ελλάδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ