Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αγωνιστική των ανατροπών

Κερδισμένοι ΑΕΚ και Εργοτέλης, που σημείωσαν πολύτιμες εκτός έδρας νίκες, σε Λάρισα και ΟΑΚΑ αντίστοιχα. Επιστροφή στις νίκες για Ολυμπιακό, που πήρε... αέρα 10 βαθμών

Στη σχετική προαναγγελία της αγωνιστικής είχαμε επισημάνει ότι τ' αποτελέσματα κάποιων αναμετρήσεων, ξεχωριστά ή σε συνδυασμό, ίσως ξεκαθαρίσουν, σε μεγάλο ποσοστό, τους (τελικά) κερδισμένους. Θεωρούμε ότι - εκ των αποτελεσμάτων - επιβεβαιωθήκαμε. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Εργοτέλης, μεγάλες κερδισμένες ΑΕΚ και Κέρκυρα.

Με «καρδιά πρωταθλητή» ο Ολυμπιακός επικράτησε της Καλαμαριάς. Χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή του, «γύρισε» (2-1) τον αγώνα - κυρίως - χάρη στην ποιότητα και την προσωπικότητα κάποιων μονάδων, και πήρε αυτό που ήθελε. Ετσι ουσιαστικά «κλείδωσε» τον τίτλο. Οπως ανέφερε και ο Τ. Λεμονής: «Ηταν μια νίκη καθοριστικής σημασίας για τη συνέχεια. Εξανεμίσαμε τις όποιες ελπίδες είχαν οι υπόλοιπες ομάδες».

Το πρώτο γκολ (φέτος στο πρωτάθλημα) του Ιβιτς, ίσως αποδειχτεί «χρυσοφόρο». Με αυτό η ΑΕΚ κέρδισε στη Λάρισα την ομώνυμη ομάδα και αξιοποίησε το δώρο του Παναθηναϊκού. Πέρασε και πάλι δεύτερη, αποκτώντας ελαφρύ προβάδισμα. Κυρίως, όμως, τώρα η συνέχεια εξαρτάται από την ίδια και όχι από τον αντίπαλο. Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν καλοί. Το αντίθετο. Η Λάρισα - ειδικά στην επανάληψη - κυριάρχησε απόλυτα. Ο σκοπός όμως αγιάζει τα μέσα και όπως είπε ο Φερέρ «για να κερδίσουμε τις μονομαχίες και να κρατήσουμε το αποτέλεσμα, ανταλλάξαμε το ταλέντο και τη δημιουργία με τη μαχητικότητα».

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να 'ναι σύμπτωση. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα. Και ίσως το πληρώσει ακριβά. Μάλλον υποτίμησε τον Εργοτέλη και όταν υπέστη τις συνέπειες (γκολ) του λάθους του, αγχώθηκε και μπλοκάρισε. Δεν τα κατάφερε και παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα. Δικαίως διαμαρτύρεται, γιατί υπήρξε οφ σάιντ στο γκολ. Αλλά ταυτόχρονα τα μέγιστα - για την ήττα - συνέβαλε, όπως δήλωσε και ο προπονητής του, η έλλειψη διαύγειας, η αστοχία και ο αντίπαλος τερματοφύλακας (Πόζα).

Αλμα παραμονής για την Κέρκυρα, η οποία, στην έδρα του ΟΦΗ, πανηγύρισε το πρώτο της «διπλό». Νίκη παραμονής αλλά και Ευρώπης για Αρη και Πανιώνιο. Αντίθετα ο Ηρακλής, μόνο με μεταφυσικές πρακτικές δε θα υποβιβαστεί. Γεγονότα ντροπής, εντός και εκτός πεδιάς, στο Περιστέρι. Τα διαιτητικά λάθη (κυρίως στο δεύτερο πέναλτι υπέρ της Ξάνθης) δε δικαιολογούν πολλά, μεταξύ των οποίων την επίθεση - ομηρία των δημοσιογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ