Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνιστικές αποφάσεις από τις συνελεύσεις

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας στις χτεσινές γενικές συνελεύσεις, κόντρα στα σχέδια της ΔΑΠ να μπλοκάρει τις κινητοποιήσεις και παίρνοντας αποφάσεις για το πώς θα απαντηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής.

Στο Χημικό, τα ΕΑΑΚ εξαπέλυσαν εμετική επίθεση σε βάρος της ΠΚΣ, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να αποκαλέσουν τα μέλη της «ρουφιάνους»! Την ίδια στιγμή, τα ΕΑΑΚ αρνήθηκαν να στηρίξουν το αγωνιστικό πλαίσιο, καταλήγοντας τελικά στην αγκαλιά της ΠΑΣΠ και προτιμώντας να χαρίσουν τη γενική συνέλευση στη ΔΑΠ. Ομως οι φοιτητές αποφάσισαν: 89 φοιτητές υπερψήφισαν το αγωνιστικό πλαίσιο, ενώ το πλαίσιο της ΔΑΠ ψήφισαν 52 φοιτητές και το πλαίσιο που στήριξαν τα ΕΑΑΚ, η ΠΑΣΠ κλπ. ψήφισαν 41 φοιτητές.

Στην Πάντειο, η ΠΑΣΠ (που την προηγούμενη βδομάδα χέρι χέρι με τη ΔΑΠ ψήφισε κοινό πλαίσιο προσπαθώντας να μπλοκάρει τις κινητοποιήσεις) χτες στη συνέλευση εξαπέλυσε βρώμικη συκοφαντική επίθεση στην ΠΚΣ, υποστηρίζοντας ότι η προσπάθεια της ΠΚΣ να περιφρουρήσει τις κινητοποιήσεις... ταυτίζεται με την Αστυνομία! Επειδή αυτή η ελεεινή επίθεση έπεσε στο κενό, η ΠΑΣΠ αποχώρησε και για ακόμα μια φορά οι φοιτητές έστειλαν μήνυμα: 292 ψήφισαν το αγωνιστικό πλαίσιο που στήριξε η ΠΚΣ, ενώ 244 το πλαίσιο της ΔΑΠ.

Στη Γεωπονική, για άλλη μια φορά τα ΕΑΑΚ εξαπέλυσαν εμετική επίθεση στην ΠΚΣ. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να αποκαλέσουν μέλη της ΠΚΣ «μπάτσους». Την ίδια στιγμή έκαναν εναγώνιες προσπάθειες να δώσουν πεσκέσι τη συνέλευση στη ΔΑΠ, αρνούμενοι να στηρίξουν το αγωνιστικό πλαίσιο του συλλόγου. Ομως οι φοιτητές αποφάσισαν ξανά: 160 φοιτητές στήριξαν το αγωνιστικό πλαίσιο που στήριξε η ΠΚΣ, 138 το πλαίσιο της ΔΑΠ, 86 το πλαίσιο της ΠΑΣΠ και 71 το πλαίσιο των ΕΑΑΚ.

Ενώ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, για άλλη μια φορά η ΠΑΣΠ έδωσε πλήρη κάλυψη και στήριξη στην κυβερνητική πολιτική και τη ΔΑΠ, αποχωρώντας από τη γενική συνέλευση, στην οποία η ΔΑΠ επιδόθηκε ξανά σε τραμπουκισμούς φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ