Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΝΩΣΟΣ
«Ανάκτορο» ... απληρωσιάς!

Στον «κατάλογο» των απαξιωμένων από την κυβέρνηση προστέθηκαν και οι εργαζόμενοι στο ανάκτορο της Κνωσού, τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο της μινωικής Κρήτης, τον πλέον επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο του νοτίου Αιγαίου και από τα διασημότερα μνημεία της Μεσογείου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβρη!

Πρόκειται για εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων (μηχανικοί, αρχαιολόγοι, συντηρητές, σχεδιαστές, διοικητικοί, ειδικευμένοι τεχνίτες), οι οποίοι δουλεύουν στο έργο συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου και του αρχαιολογικού χώρου, που εντάχθηκε στο Γ΄ ΚΠΣ το 2000, με φορέα υλοποίησης το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων Εκτέλεσης Αρχαιολογικών Εργων (ΤΔΠΕΑΕ). Το πρόβλημα είναι πανομοιότυπο με αυτό των εργαζομένων στο Θέατρο Διονύσου. Και στην Κνωσό οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαδικασία μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, η οποία ξεκίνησε από το 2005, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Οι περισσότεροι (30) εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα και, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, το γεγονός ότι δεν αμείβονται από τον περασμένο Δεκέμβρη έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται «σε εξαιρετικά δεινή οικονομική κατάσταση». Θυμίζουν επίσης ότι σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και συνάδελφοί τους στο θέατρο Διονύσου, στην Επίδαυρο, στο Νομισματικό Μουσείο και στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων (σ.σ. τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και οι συμβασιούχοι στο Μουσείο Ηρακλείου).

Εμείς, απλώς, θυμίζουμε την πρόσφατη, «προεκλογικού» τύπου, επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη, στην Κρήτη και τα εκατομμύρια που «μοίρασε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ