Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας

Motion Team

Την κατάργηση των διδάκτρων (που φτάνουν τα 367 ευρώ για κάθε εξάμηνο!) και τη δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων απαίτησαν με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΕΕΚ, στη Θεσσαλονίκη οι σπουδαστές του Συλλόγου Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογος των σπουδαστών παλεύει για την προοπτική της διετούς δημόσιας και δωρεάν Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Οι σπουδαστές κρέμασαν πανό και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «τέρμα πια στις καταρτίσεις, δεν είμαστε εργαλεία για τις επιχειρήσεις», «Ακούστε καλά τι λεν οι σπουδαστές, διετείς δημόσιες και δωρεάν σπουδές», διεκδίκησαν: «Κατάργηση των διδάκτρων. Δωρεάν χορήγηση πλήρως ενημερωμένων βιβλίων. Κάλυψη των εσόδων για αναλώσιμα. Διορισμό μόνιμου, εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Χορήγηση μειωμένου εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών (φοιτητικό πάσο). Να αποχτάμε επαγγελματική εμπειρία μέσα στο χρόνο σπουδών με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή δουλιά - δουλιά για όλους. 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο, 1.300 βασικό μισθό. Κατοχύρωση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Διετή δημόσια και δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο».

Επόμενοι σταθμοί του αγώνα του Συλλόγου των σπουδαστών των δημοσίων ΙΕΚ είναι η συμμετοχή στην εργατική απεργιακή κινητοποίηση της 29ης Μάρτη και η διοργάνωση του Φεστιβάλ των σπουδαστών των δημόσιων ΙΕΚ στις 29 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ