Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Συνεχίζουν, δυναμώνουν τον αγώνα

Με νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη, 22 Μάρτη, σε κάθε πόλη, νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και καθημερινή πολύμορφη δυναμική δραστηριότητα, φοιτητές και σπουδαστές συνεχίζουν τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος - πλαίσιο. Το αγωνιστικό ραντεβού της Πέμπτης στην Αθήνα είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Συντονιστικού Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων... «Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας για μια ανώτατη εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, στην υπηρεσία των αναγκών των φοιτητών και του λαού και όχι του κεφαλαίου, με δωρεάν σπουδές που θα παρέχουν ολόπλευρη μόρφωση και πτυχία με αξία, όχι πιστοποιητικά αμάθειας και δεξιοτήτων, για δουλιά μόνιμη και σταθερή, για όλους».

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι «μέσα από τις αγωνιστικές μας αποφάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, με τη μαζικότητα της διαδήλωσης στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, με την αποφασιστική προβολή και περιφρούρηση του περιεχομένου και των διεκδικήσεων του αγώνα μας, αποκαλύψαμε πλατιά, καταγγείλαμε και σπάσαμε στην πράξη το μεθοδευμένο κυβερνητικό σχέδιο τρομοκράτησης, καταστολής και συκοφάντησης που εδώ και μέρες έχει τεθεί σε εφαρμογή για να υπονομεύσει και να φρενάρει το δίκαιο αγώνα μας». Ταυτόχρονα, καταγγέλλεται η «τραμπούκικη - δολοφονική επίθεση σε αγωνιστές φοιτητές την ώρα της γενικής συνέλευσης στην ΑΣΟΕΕ» την περασμένη Τετάρτη και υπογραμμίζεται ότι «η πάλη των φοιτητών και όλου του λαού θα συντρίψει το κυβερνητικό σχέδιο έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής, περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Και τονίζεται: «Συνεχίζουμε - δυναμώνουμε τον αγώνα. Ενάντια στο νόμο - έκτρωμα, την κατάργηση του άρθρου 16 και συνολικά την αντιεκπαιδευτική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ. Μαζί με το λαό μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Τη Δευτέρα, φοιτητές και σπουδαστές προχωρούν σε συντονισμένους, πολύωρους και μαζικούς αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων στην Αθήνα.

Το Συντονιστικό καλεί τους συλλόγους σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και ανανέωση των αγωνιστικών τους αποφάσεων. Ακόμα, καλεί τους συλλόγους να προχωρήσουν σε μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης και καλέσματα σε χώρους εργασίας, κεντρικούς δρόμους, «όπου ζουν και εργάζονται οι εργαζόμενοι, οι γονείς, η νεολαία» και να πάρουν πρωτοβουλίες κοινής δράσης και συντονισμού με εργατικά σωματεία, καθώς και πρωτοβουλίες μπλοκαρίσματος της επιχειρηματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα, φοιτητές και σπουδαστές προσανατολίζονται σε νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα τη μέρα της επαναληπτικής ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του άρθρου 16.

  • Σε χτεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών μέχρι την επόμενη Παρασκευή και τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται. Ακόμα, η ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους φοιτητές που συνελήφθησαν «στο σωρό», στα συλλαλητήρια της 1ης και 8ης Μάρτη, και θα είναι παρούσα στις δίκες τους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Πέμπτη στο δρόμο για δημόσια δωρεάν Παιδεία (2008-11-04 00:00:00.0)
Απεργία και συλλαλητήριο αύριο (2007-02-14 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας! (2007-02-06 00:00:00.0)
Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (2007-01-30 00:00:00.0)
Στους δρόμους για Παιδεία στην υπηρεσία του λαού (2007-01-16 00:00:00.0)
Ολοι αύριο στους δρόμους! (2007-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ