Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Αύριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνέχιση του αγώνα, μπροστά και στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς και εκπαιδευτικοί εντείνουν τη δράση τους, κλιμακώνουν αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις τους, πληθαίνουν τις πολύμορφες πρωτοβουλίες και καλούν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Το αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα προγραμματίζεται για αύριο, Τετάρτη, 31 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με κλειστά σχολεία και προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, καλεί τους μαθητές το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ). Την ίδια ώρα, στην Ομόνοια καλεί τους γονείς η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας.

«Συνεχίζουμε με την εμπειρία του Οκτώβρη. Κλιμακώνουμε», είναι το μήνυμα των μαθητών, που, μετά και τη συνεδρίαση του ΣΑΣΑ την Κυριακή, τονίζουν ότι όταν ξανασυζητιέται η αναθεώρηση του άρθρου 16 «θα είμαστε εκεί»! Το ΣΑΣΑ καλεί τα πενταμελή και τα δεκαπενταμελή συμβούλια των σχολείων να προχωρήσουν σε συνελεύσεις, να συμμετέχουν στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία και να προγραμματίσουν τοπικές πρωτοβουλίες -κινητοποιήσεις και για την επόμενη Πέμπτη, 8 Φλεβάρη. Ακόμα, ορίστηκε νέα συνάντηση του Συντονιστικού των μαθητών την Κυριακή, 11 Φλεβάρη για τον προγραμματισμό και την κλιμάκωση του αγώνα.

Φοιτητές και σπουδαστές συνεχίζουν στην ίδια αγωνιστική ρότα με καταλήψεις των σχολών τους και πολύμορφη καθημερινή δραστηριότητα. Ηδη, 20 φοιτητικοί και 8 σπουδαστικοί σύλλογοι έχουν επιβεβαιώσει μέσα από νέο γύρο γενικών συνελεύσεων τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, ενώ σήμερα προγραμματίζονται γενικές συνελεύσεις σε 8 ακόμα φοιτητικούς συλλόγους.

Ακόμα, οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι διοργανώνουν συναυλία την Παρασκευή, 2 Φλεβάρη, στη Φιλοσοφική Σχολή, ενώ προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις στη συνεδρίαση της Συνόδου των πρυτάνεων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες το Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων των συλλόγων της Αθήνας, ο Βίκτωρας Θωμόπουλος, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονικής, σημείωσε ότι οι φοιτητές καθημερινά προγραμματίζουν «πλούσια, πολύμορφη δραστηριότητα, εκδηλώσεις μέσα στις καταλήψεις, εξορμήσεις και ενημερώσεις σε στέκια νεολαίας και χώρους δουλιάς, όπου βρίσκεται ο λαός και η νεολαία, για να γίνει το ζήτημα της Παιδείας, ζήτημα όλων. Ο αγώνας μας, οι γενικές συνελεύσεις, τα αποτελέσματά τους, η αποδοχή από μεγάλο μέρος του λαού, η συζήτηση που αναπτύσσεται στα αμφιθέατρα και στους δρόμους, είναι τρανή απόδειξη για το πόσο ψεύτικο και συκοφαντικό είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης περί ασήμαντων μειοψηφιών».

Και πρόσθεσε: «Απέναντί μας έχουν ξαμολήσει λυτούς και δεμένους. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Εκεί εντάσσεται και η πρωτοβουλία των πρυτάνεων, εκεί εντάσσεται και η συκοφαντία για τις μειοψηφίες, εκεί εντάσσεται και η επίθεση για το άσυλο. Τους φοβίζει η συλλογικότητα που αναπτύσσεται στα αμφιθέατρα και στους δρόμους. Τους φοβίζει ότι κερδίζει έδαφος η συνολική σύγκρουση με την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ. Τους φοβίζει ότι κερδίζουν έδαφος οι διεκδικήσεις για δωρεάν σπουδές για όλους, για πτυχία με αξία και όχι πιστοποιητικά, για πανεπιστήμιο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι του κεφαλαίου».

Σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια καλεί τους εκπαιδευτικούς το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. Συμμετοχή στα συλλαλητήρια με τριήμερη απεργία που ξεκινάει αύριο αποφάσισε η ΠΟΣΔΕΠ, ενώ η ΟΛΜΕ αποφάσισε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας και η ΔΟΕ δίωρη.

Σε άλλες πόλεις

Συλλαλητήρια προγραμματίζονται αύριο, Τετάρτη, σε πολλές πόλεις. Συγκεκριμένα, συλλαλητήρια προγραμματίζονται στην Πάτρα, στις 6.30 μ.μ. στο παράρτημα του Πανεπιστημίου, στα Γιάννενα, στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία, στο Ηράκλειο, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, στα Χανιά, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία δημοτικής αγοράς, στο Ρέθυμνο, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία δημαρχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ