Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Συσπείρωση δυνάμεων

Σε αναβρασμό βρίσκονται τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, όπου έχει οριστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την Τετάρτη 31/1, στις 12 μ.μ, στο Πολυτεχνείο. Γενικές συνελεύσεις και παράλληλα πολύμορφες δραστηριότητες ξεδιπλώνονται από τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους μέσα κι έξω από τις σχολές.

Στη Θεσσαλονίκη, 32 φοιτητικοί σύλλογοι είναι σε κατάληψη κι έχουν πάρει απόφαση για πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 31/1. Επίσης, σύσκεψη με πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία πραγματοποιούν, σήμερα στις 7μ.μ., στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ οι φοιτητικοί σύλλογοι. Νέες γενικές συνελεύσεις γίνονται σήμερα σε τρεις συλλόγους, ενώ άλλες τρεις πραγματοποιήθηκαν αργά χτες το βράδυ. Μαζικές εξορμήσεις πραγματοποιούν μέσα στην πόλη οι Συντονιστικές Επιτροπές των φοιτητικών συλλόγων. Σε κατάληψη είναι και τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Σε πενθήμερη κατάληψη βρίσκονται οι σχολές ΣΔΟ και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Καβάλας κι έχουν ορίσει αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 31/1, στις 12 μ.μ., στους Κήπους. Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν χτες αργά το απόγευμα στη Νομική και στην Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ, ενώ διεργασίες για νέες γενικές συνελεύσεις γίνονται και σήμερα. Μαζικές εξορμήσεις πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο η Συντονιστική Επιτροπή Νομικής Κομοτηνής στην αγορά της πόλης και η Συντονιστική Επιτροπή των ΣΔΟ και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ στην αγορά της Καβάλας. Επίσης, τη στήριξή τους στον αγώνα των σπουδαστών της Καβάλας εκφράσανε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών μετά από συναντήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής του ΤΕΙ Καβάλας.

Το ΤΕΙ Κοζάνης είναι σε κατάληψη και σήμερα στις 12 μ.μ. έχει ορίσει νέα γενική συνέλευση. Η ΠΚΣ καλεί την Τετάρτη 31/1, στις 12 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Χτες, αργά το απόγευμα συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ Φλώρινας, ενώ γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31/1 στη ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Φλώρινας και στους συλλόγους Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Επίσης, μαζική εξόρμηση στην αγορά της Κοζάνης πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα του ΤΕΙ Κοζάνης.

Σε κατάληψη είναι γι' αυτήν τη βδομάδα και το ΤΕΙ Σερρών με απόφαση της ΣΤΕΦ. Με απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΣΤΕΦ έχει οριστεί συλλαλητήριο την Τετάρτη 31/1, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, και παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του ΤΕΙ Σερρών την Πέμπτη, στις 12 μ.μ. Η γενική συνέλευση της ΣΤΕΦ θα συγκληθεί την ερχόμενη Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ