Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Την Πέμπτη στο δρόμο για δημόσια δωρεάν Παιδεία

Για το σχολείο και το πανεπιστήμιο των αναγκών τους βγαίνουν μαζί στους δρόμους την Πέμπτη 6 Νοέμβρη, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Σε συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, καλούν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά. Στις 11 το πρωί στην Ομόνοια καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές η ΠΚΣ.

Οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να δώσουν ηχηρή απάντηση σε όσους υποκριτικά μιλούν για δημοκρατία, χωρίς να σέβονται όσα δημοκρατικά αποφασίζουν οι μαθητικές κοινότητες. «Μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε, μαθαίνουμε να διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει, ένα καλύτερο σχολείο, σε μια καλύτερη ζωή. Αυτό έχει τρομάξει πολλούς, για αυτό και κάθε φορά που βγαίνουμε στο δρόμο, προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Οι απειλές δε θα περάσουν», υπογραμμίζουν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά. Και η σκυτάλη περνάει από σχολείο σε σχολείο, όπου δεκαπενταμελή και γενικές συνελεύσεις θα πάρουν απόφαση συμμετοχής και κλιμάκωσης του αγώνα τους.

Σε κινητοποίηση προχωρούν οι μαθητές και σε άλλες πόλεις. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου Κρήτης, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο, καλεί σε συλλαλητήριο στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Στη Νάουσα, στις 10 το πρωί, καλούν με αποφάσεις τους σε παμμαθητική κινητοποίηση το 1ο ΕΛ και το ΕΠΑΛ. Στην Αλεξανδρούπολη στις 10 π.μ. στο 1ο ΕΛ καλούν το Νυχτερινό Γυμνάσιο, δύο ΕΛ και δύο Γυμνάσια της πόλης.

Στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σήμερα και αύριο προγραμματίζονται γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια. Με αιτήματα αιχμής ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και ενάντια στην εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για τα κολέγια, φοιτητές και σπουδαστές διεκδικούν πραγματικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα Πανεπιστήμια.

Η θέση μας δίπλα στους μαθητές και φοιτητές

«Η θέση των εκπαιδευτικών είναι δίπλα στους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας και καλεί κάθε εκπαιδευτικό να πάρει μέρος στην κοινή συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών, στις 10 το πρωί, στην Ομόνοια.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ που «αντί να συμπαραταχτεί με το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα προχωράει την ίδια μέρα σε άλλη συγκέντρωση μόνο με την ΠΟΣΔΕΠ και με πλαίσιο που δεν αμφισβητεί την ουσία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και που στο ΕΜΠ το ψήφισε και η ΟΝΝΕΔ. Με το κίνημα της μαθητικής και σπουδαστικής νεολαίας αρνήθηκε να συμπαραταχτεί και η ΔΟΕ».

  • Στα συλλαλητήρια της Πέμπτης συμμετέχει με τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που «συμπορεύεται με τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους, στον αγώνα για τη διεκδίκηση Ενιαίας Δημόσιας και Δωρεάν για όλους Ανώτατης Παιδείας, να καταργηθεί ο νόμος για τα κολέγια, για να μην εφαρμοστεί η οδηγία 36/2005 της ΕΕ, για την κατάργηση του νόμου - πλαισίου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της Παιδείας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ