Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μάθημα σε αποθήκη!

Για τρίτη βδομάδα οι 225 μαθητές του Ναυτικού Λυκείου στον Πειραιά συνεχίζουν την κατάληψή τους διεκδικώντας ανθρώπινες κτιριακές εγκαταστάσεις. Οι μαθητές αναγκάζονται να φοιτούν σε κτίριο που έχει χαρακτηριστεί από την Πολεοδομία ως αποθήκη! Δίπλα τους βρίσκονται καθηγητές και γονείς, που χτες το απόγευμα, στο πλαίσιο μαζικής σύσκεψης, αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις. Σήμερα το πρωί, οι μαθητές προγραμματίζουν μαζική παράσταση στο Δήμο Πειραιά, αντιπρόσωπος του οποίου, αν και είχε κληθεί στη σύσκεψη, απουσίαζε (όπως απουσίαζαν εκπρόσωποι της Νομαρχίας και του ΟΣΚ). Δίπλα στους μαθητές βρέθηκε ο Ηλίας Πατίδης από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, ο Γιώργος Φουλτσάκος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά, ο Κώστας Τζατζάνης νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ και άλλοι.

Οι μαθητές και οι καθηγητές χτες έθεσαν το ερώτημα πώς δίνεται άδεια σε αυτή την αποθήκη να λειτουργεί σαν σχολείο, όταν απαγορεύεται η λειτουργία κυλικείου επειδή ακριβώς θεωρείται αποθήκη!

Το σχολείο λειτουργεί σε οκτώ διαφορετικά επίπεδα και υπάρχει μόνον ένας ανελκυστήρας, που για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές. Δεν υπάρχει προαύλιο, ούτε χώρος για αθλοπαιδιές, παρά ένας μικρός ημιυπαίθριος που έχει διαμορφωθεί υποτυπωδώς για να δέχεται ανθρώπους. Η πυροπροστασία είναι ελλιπής, καθώς οι πυροσβεστικές φωλιές δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο. Ως προσωρινή λύση έχουν τοποθετηθεί φορητοί πυροσβεστήρες. Επίσης, στο υποτιθέμενο προαύλιο, υπάρχει πηγάδι, το οποίο πολλές φορές λόγω των βροχοπτώσεων πλημμυρίζει και τα νερά φτάνουν μέχρι τα υπόγεια εργαστήρια, δημιουργώντας κίνδυνο ηλεκτροπληξίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ