Τρίτη 16 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στους δρόμους για Παιδεία στην υπηρεσία του λαού

Αύριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το αγωνιστικό ραντεβού για φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς. Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη, φοιτητές και σπουδαστές συνεχίζουν τον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και της νεολαίας και όχι του κεφαλαίου. Το ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, για την Αθήνα, ενώ συλλαλητήρια προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Μετά από τα μαζικά παλλαϊκά συλλαλητήρια στις 10 Γενάρη, κατά τα οποία ήχησε από άκρη σε άκρη στη χώρα το μήνυμα της αντίστασης στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας που προωθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την αναθεώρηση του άρθρου 16, σε συνέχιση του αγώνα, «ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαζικά» καλούν, με ανακοίνωσή τους, μετά την κοινή συνάντηση δράσης και συντονισμού τους, φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα και το πανελλαδικό συντονιστικό των ΤΕΙ. Οι 40 φοιτητικοί και 20 σπουδαστικοί σύλλογοι που υπογράφουν την ανακοίνωση καλούν όλους τους φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, γονείς, όλο το λαό, «να ξεσηκωθούμε», «να κάνουμε δική μας υπόθεση τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».

Απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση και καταλήψεις των σχολών τους έχουν πάρει ήδη δέκα φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, ενώ δεκάδες γενικές συνελεύσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα.

Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχει η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) με 24ωρη απεργία, η ΟΛΜΕ με τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ. και από τις 2.00 μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ., ενώ δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού κήρυξε και το ΔΣ της ΔΟΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Το αυριανό αγωνιστικό ραντεβού της Θεσσαλονίκης ορίστηκε για τις 5.30 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο. Παράλληλα, επτά φοιτητικοί και δυο σπουδαστικοί σύλλογοι με αποφάσεις τους συμμετέχουν και στη σημερινή κινητοποίηση ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 24 για τα δάση, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Μέχρι στιγμής, 14 φοιτητικοί και δύο σπουδαστικοί σύλλογοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας. Οι περισσότεροι απ' αυτούς έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις των σχολών τους. Σήμερα, προγραμματίζονται γενικές συνελεύσεις σε επτά φοιτητικούς συλλόγους του Αριστοτέλειου, καθώς και στο σύλλογο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ακόμα, συλλαλητήρια πραγματοποιούνται αύριο στις 11.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία στην Κομοτηνή, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία στα Γιάννενα, στις 11 το πρωί στο Πυροβολικό στην Πρέβεζα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο στην Κέρκυρα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις.

Οι μαθητές

Νέα κινητοποίηση στις 28 Φλεβάρη αποφάσισε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο και μετέφερε την εμπειρία από τη μέχρι τώρα πορεία των κινητοποιήσεων. Χτες και σήμερα συνεδριάζουν τα 15μελή συμβούλια, ενώ αύριο Τετάρτη προχωρούν σε συλλογή υπογραφών ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα θα γίνονται τοπικά συντονιστικά, κλεισίματα δρόμων κι άλλες μορφές διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ