Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απεργία και συλλαλητήριο αύριο

Motion Team

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 15 Φλεβάρη απηύθυναν σε κοινή συνέντευξη Τύπου το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ κι άλλοι μαζικοί φορείς χτες το μεσημέρι. Στα πλαίσια του συντονισμού εργαζομένων - φοιτητών έχει κηρύξει 24ωρη απεργία το ΕΚΘ και 4ωρη (10.30 π.μ.-2.30 μ.μ.) στάση εργασίας η ΕΔΟΘ.

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση είναι στις 10.30 το πρωί στο Πολυτεχνείο. Σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντριβανίου καλεί τους εργαζόμενους η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και 18 ταξικά σωματεία. Σε προσυγκέντρωση, στις 11.30 π.μ., στην Καμάρα καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ).

«Είναι ανάγκη να υπάρξει συμμαχία εργαζομένων - νεολαίας στην πάλη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ, που με τις οδηγίες της ΕΕ προωθούν αυτά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα τα οποία βάζουν στο στόχαστρο τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας», σημείωσε ο Κ. Αναστασόπουλος, εκπρόσωπος του Συντονιστικού. Και ξεκαθάρισε ότι μόνο μία τέτοια συμμαχία μπορεί να καταργήσει τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και να βάλει γερό φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης. Επίσης, σημείωσε την κάθετη αντίθεση του Συντονιστικού και όλων των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων στην απόφαση της ΓΣΕΕ να προχωρήσει στη δημιουργία της «Ακαδημίας Εργασίας».

Κάλεσμα αγώνα και συντονισμού εργαζομένων - φοιτητών για ενιαία λαϊκή Παιδεία απηύθυνε ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και γραμματέας του ΕΚΘ.

Στο μεταξύ ήδη στελέχη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν πανεξόρμηση στους χώρους δουλιάς, ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τους καλούν να κάνουν υπόθεσή τους την πάλη για ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και την προσυγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων. Χτες εξορμήσεις έγιναν σε εμπορικά καταστήματα του κέντρου, σε εργοστάσια, όπως «ΕΛΛΕΝΙΤ», «ΜΥΘΟΣ», «ΕΛΑΣ - ΚΑΝ», «Κωνσταντινίδης», σε καταστήματα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ και στις υπηρεσίες του ΑΠΘ.

Στην απεργία και ο ΕΣΔΕΠ

Πενθήμερη απεργία από χτες 13 Φλεβάρη έως την Τετάρτη 21 Φλεβάρη και συμμετοχή στα συλλαλητήρια, αποφάσισε η γενική συνέλευση του ΕΣΔΕΠ (Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού) του ΑΠΘ. Αποφάσισε, ακόμα, τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων με το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.

Ο Ενιαίος Σύλλογος μελών ΔΕΠ ανακοίνωσε ότι στηρίζει τις εξαγγελίες για κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) και καταδικάζει την επίθεση κατά της ηγεσίας της από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ, «με στόχο την οριστική ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και των λοιπών οπισθοδρομικών αλλαγών». Επίσης, εξέδωσε ψηφίσματα όπου καταγγέλλεται η πολιτική στάση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σχετικά με την ΠΟΣΔΕΠ και τα ΑΕΙ.

Την αντίθεσή τους στη Σύνοδο των Πρυτάνεων ως θεσμού, που εκφράζει μεμονωμένα πρόσωπα κι όχι αποφάσεις διοικητικών οργάνων (π.χ. Σύγκλητος), εξέφρασαν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του ΑΠΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο απαιτούν Σύλλογοι ΔΕΠ (2024-01-25 00:00:00.0)
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις (2024-01-18 00:00:00.0)
Εναντιώνεται στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ (2024-01-03 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στην κατάθεση του νόμου - πλαισίου (2022-07-05 00:00:00.0)
Ολοι αύριο στους δρόμους! (2007-01-09 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτική συνάντηση σήμερα στο δρόμο (2006-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ