Πέμπτη 18 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Την αντίθεσή τους στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που θα πλήξει τη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, και στη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων με επιχειρηματικούς όρους, εκφράζουν οι διδάσκοντες του ΑΠΘ μέσα από απόφαση που έλαβαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους (ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ) που πραγματοποίησαν χτες.

Διεκδικούν: Χρηματοδότηση και στελέχωση με προσωπικό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών των ΑΕΙ. Εξασφάλιση επαρκών και δωρεάν όρων φοίτησης και διαβίωσης (σίτισης - στέγασης) των φοιτητών και φοιτητριών. Κάλυψη όλων των εισοδηματικών απωλειών και επιπλέον αύξηση των μισθών, ανάλογη με την αύξηση του κόστους διαβίωσης των τελευταίων ετών, για όλο το προσωπικό. Καθιέρωση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για το σύνολο των εργαζομένων στα ΑΕΙ.

Οι διδάσκοντες του ΑΠΘ αποφάσισαν συμμετοχή στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και 6ωρες στάσεις εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) τις μέρες των έκτακτων και προγραμματισμένων κινητοποιήσεων των φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας και των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων. Επίσης, την προκήρυξη 48ωρης απεργίας με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ακόμα, ο ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ όρισε νέα έκτακτη ΓΣ στις 31/1, με παράλληλη στάση εργασίας και καλεί την ΠΟΣΔΕΠ να αναλάβει ανάλογες αγωνιστικές δράσεις. Ταυτόχρονα, καλεί τα Τμήματα και τη Σύγκλητο του ΑΠΘ να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Τέλος, δηλώνει ότι στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και ξεκαθαρίζει ότι η εξεταστική περίοδος (σε περίπτωση παράτασης των κινητοποιήσεων) δεν χάνεται, αλλά μετατίθεται, και αυτό θα διεκδικήσει από τις πρυτανικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ