Πέμπτη 18 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Βάζει στην προμετωπίδα τα αιτήματα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Τα προβλήματα και τις ελλείψεις που συναντούν εκπαιδευτικοί και μαθητές των ΕΠΑΛ ανέδειξε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», στη σύσκεψη που διοργάνωσε διαδικτυακά την Τρίτη και παρακολούθησαν δεκάδες εκπαιδευτικοί, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Στη σύσκεψη μίλησαν οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ Θανάσης Μαχτσίρας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Παυσανίας Τσούλας, μέλος του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ, Δήμητρα Τραγάκη, πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, και Στέλιος Παλλαδινός, ταμίας της ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Αναφέρθηκαν αναλυτικά στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου και κάλεσαν να εκφραστεί η αντίδραση του κλάδου με μαζική συμμετοχή στη σημερινή στάση εργασίας αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν. Μίλησαν για τα απαρχαιωμένα βιβλία και εργαστήρια, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, τους μαθητές που αναγκάζονται να επιλέγουν άλλες ειδικότητες από αυτές που θέλουν ή να τρέχουν στην άλλη άκρη της πόλης για να συνεχίσουν την ειδικότητά τους, επειδή δεν εγκρίνονται όλα τα ολιγομελή τμήματα κ.ο.κ. Εκαναν αναδρομή και στα νομοθετήματα που έχουν προηγηθεί για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, υπηρετώντας τις ανάγκες της αγοράς και των τοπικών επιχειρήσεων, παρέχοντας εφήμερες δεξιότητες, και σημείωσαν ότι και αυτό το νομοσχέδιο έρχεται στην ίδια κατεύθυνση να διαιωνίσει αυτά τα προβλήματα.

Παρέμβαση έκανε στο πλαίσιο της σύσκεψης ο Ανδρέας Καργόπουλος, αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, που στηλίτευσε τις ευθύνες της Ομοσπονδίας, που με υπαιτιότητα συγκεκριμένων δυνάμεων δεν έβγαλε τόσο καιρό μια ολοκληρωμένη ανακοίνωση με θέση απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο που αφορά το 1/4 του κλάδου και των μαθητών και μόνο στο «παρά τσακ» βγήκε το κάλεσμα για τις σημερινές κινητοποιήσεις, όπου δηλώνεται και η αντίθεση στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί κατέληξαν ότι θα συνεχίσουν τις ενημερώσεις και τις συζητήσεις στα σχολεία τους τονίζοντας: «Θα υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, θα είμαστε οι πρώτοι που θα προσπαθούμε να συνδέσουμε το θεωρητικό μέρος των μαθημάτων με το εργαστηριακό και με τη γενική γνώση που πρέπει να έχουν τα παιδιά, θα υπερασπιστούμε τη δικιά μας επιμόρφωση πάνω στις εξελίξεις, στην τεχνολογία, στην παραγωγή, στην επιστήμη. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα υπερασπιστούμε μέσα στα σχολεία τον χαρακτήρα τους, που δεν θα δεχτούμε την ανήλικη εργασία και την πρακτική για έναν μήνα (αντί των 6 ωρών τη βδομάδα που υπάρχει τώρα). Με αυτή την κατεύθυνση θα απαιτήσουμε τα αιτήματά μας για ουσιαστική αναβάθμιση, για χρηματοδότηση, για αναβάθμιση και εξοπλισμό στα εργαστήριά μας, με το πτυχίο των παιδιών να κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά τους δικαιώματα κ.λπ. Αυτά πρέπει να μπουν στην προμετωπίδα μας και είναι υπόθεση όλων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ