Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της Εθνικής για το σημαντικό αγώνα του Σαββάτου. Απαντες δηλώνουν έτοιμοι να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα, να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και αισιόδοξοι για την έκβασή της. Χωρίς να υποτιμάται η αξία της αντιπάλου και να εξωραϊζονται ή υποτιμούνται οι δυσκολίες, διάχυτη είναι η πίστη για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Οι οποίοι, κατά γενική ομολογία, θα φέρουν την ομάδα πολύ κοντά στην πρόκριση.

Υπάρχουν βέβαια και πιο αισιόδοξοι. Οπως ο Τοροσίδης, που θεωρεί ότι: «Αν νικήσουμε δε θα πάρουμε μόνο τρεις βαθμούς, αλλά ουσιαστικά θα προκριθούμε στα τελικά». Ευχάριστα είναι τα νέα και για τον Ρεχάγκελ που - κατά πάσα πιθανότητα - θα έχει στη διάθεσή του Χαριστέα και Καραγκούνη. Αμφότεροι ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς. Για τον πρώτο, το ιατρικό επιτελείο δηλώνει αισιόδοξο πως τελικά θα τα καταφέρει. Ενώ ο δεύτερος αγωνίστηκε με την Μπενφίκα.

Στο θετικό αποτέλεσμα προσβλέπουν και οι Τούρκοι. Η αποστολή των οποίων έρχεται αύριο στην Αθήνα με έξι απουσίες (τραυματίες οι Μπαστούρκ, Νιχάτ, Τουράν, Ρουστού, Αλτιντόπ, τιμωρημένος ο Εμρέ). Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Φατίχ Τερίμ, μιλώντας στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ανέφερε: «Δεν είναι εθνική υπόθεση, παρά μόνο ένα διεθνές ματς. Το σημαντικό για εμάς είναι να μην ηττηθούμε στα δύο προσεχή παιχνίδια (με Ελλάδα και Νορβηγία). Ακόμα και δύο ισοπαλίες να πάρουμε, δε θα είναι άσχημα. Σίγουρα σε κάθε αγώνα παίζουμε για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, αλλά πολλές φορές στο ποδόσφαιρο υπάρχουν σκοπιμότητες. Πάμε εκεί ως πρώτοι και ελπίζω να παραμείνουμε στην κορυφή».

  • Στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων κλήθηκε ο Σωτήρης Νίνης. Ο Στέλιος Αποσπόρης, αφού εξασφαλίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα, τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, για το φιλικό με την αντίστοιχη της Δανίας ((27/3, 15:00). Οι υπόλοιπες επιλογές του ομοσπονδιακού εκλέκτορα είναι: Αραβίδης, Μανιάτης, Μάκος, Πετρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Μουμίν, Μπαλάφας, Γκαλίτσιος, Χατζηλιόντας, Κοτίτσας, Τριποτσέρης, Κοιλιάρας, Παναγόπουλος, Κασμερίδης, Τζαβέλας, Τσιαμπουρής, Ρίκας.
  • Με στόχο την αξιοπρεπή παρουσία (αφού οι πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών δεν επιτρέπουν βλέψεις για περισσότερα), ξεκινάει σήμερα τις υποχρεώσεις της η εθνική ομάδα Παίδων, στην 2η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 2007. Η ελληνική ομάδα συμμετέχει στον 1ο όμιλο μαζί με τη Γερμανία (διοργανώτρια), το ΕΪΡΕ και τη Σκοτία. Πρώτος αντίπαλος της εθνικής η οικοδέσποινα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ