Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΗ
Στο στόχαστρο της εμπορευματοποίησης

Σε πάλη για την ανατροπή της αντιδασικής - αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, καλεί το ΚΚΕ το λαό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Οι εμπρηστές φεύγουν, το μπετόν έρχεται...
Οι εμπρηστές φεύγουν, το μπετόν έρχεται...
Πιο φτωχά βρίσκει τα δημόσια δασικά οικοσυστήματα της χώρας μας η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να εποφθαλμιούν ακόμη και αυτά που απέμειναν, έχοντας συμπαραστάτες τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πρόσφατη πρότασή της για την εκ νέου αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος, που αφορούν τα δασικά οικοσυστήματα, τη διαχείρισή τους και την προστασία τους, επιχειρεί να «στρώσει» το νομικό περιβάλλον, όπου οι εργολάβοι και λοιποί επιχειρηματίες θα κάνουν χρυσές «δασομπίζνες»... Βεβαίως, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «αμέτοχο» σε αυτήν τη διαδικασία, αφού πρώτο προχώρησε στην αναθεώρηση του άρθρου 24 και επιπλέον ψήφισε το δασοκτόνο νόμο 3208/2003, που έθεσε εκτός νομοθετικής προστασίας εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων.

Ανατροπή της αντιδασικής πολιτικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, το γραφείο του Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Προστασία των δασών σημαίνει πρώτα από όλα πάλη για την ανατροπή της αντιδασικής - αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, που εμπορευματοποιεί τα δασικά οικοσυστήματα, τα μετατρέπει σε αντικείμενο κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, με ολέθριες συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό,τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους επιστημονικούς φορείς να συντονίσουν και να δυναμώσουν την πάλη τους διεκδικώντας:

  • Την κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, καθώς και όλων των αντιδραστικών νομοθετικών και συνταγματικών διατάξεων.
  • Τη ματαίωση της νέας αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και η οποία πλήττει για μια ακόμα φορά τα δάση με την κατάργηση του τεκμηρίου της κυριότητας του Δημοσίου και τη νομιμοποίηση όλων των μεγαλοκαταπατητών.
  • Την άμεση υλοποίηση του κτηματολογίου.
  • Την προστασία όλων των δασικών οικοσυστημάτων και τη μετατροπή τους σε λαϊκή περιουσία».
Οι δασολόγοι

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων σημειώνει ότι η ίδια «έχει θέσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, το θέμα της προστασίας των δασών και του επαναπροσδιορισμού των στόχων της δασικής πολιτικής. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117, που αφορούν στα δασικά οικοσυστήματα, η Ενωσή μας, συμπορευόμενη με τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και τις οικολογικές οργανώσεις, συνέβαλε στη δημιουργία ευρύτατου μετώπου κατά της αναθεώρησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπορευματοποίηση και δασοκτόνα πολιτική «καίνε» τα δάση(2010-03-21 00:00:00.0)
Αγώνας για δάση - λαϊκή περιουσία(2008-03-21 00:00:00.0)
«Στο σφυρί» η δημόσια γη και το περιβάλλον(2007-01-21 00:00:00.0)
«Εκάς οι βέβηλοι»...(2006-08-24 00:00:00.0)
Εμμένει στις δασοκτόνες διατάξεις(2001-01-16 00:00:00.0)
Εντείνεται η αντιδασική πολιτική(1997-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ