Σάββατο 24 Μάρτη 2007 - Κυριακή 25 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την 186η επέτειο της Επανάστασης του 1821

Η Επανάσταση του 1821 αποδείχνει ότι ο δρόμος της πάλης και της αποφασιστικής σύγκρουσης με τη «νομιμότητα» των αντιδραστικών δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο για το λαό.

Καμιά υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία» του κεφαλαίου. Η αστική τάξη, που ήταν προοδευτική εκείνα τα χρόνια, που ηγήθηκε μιας επανάστασης εθνικοαπελευθερωτικής με αστικό περιεχόμενο, έχει γίνει προ πολλού αντιδραστική.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα 186 χρόνια που έχουν περάσει από την Επανάσταση του 1821, συνεχίζονται οι προσπάθειες να εμφανιστούν διαστρεβλωμένα τα διδάγματά της.

Με αφορμή και επίκεντρο και τις αναφορές του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού για το 1821, αναζωπυρώθηκε η σύγκρουση παραγόντων με εθνικιστικές απόψεις και εκπροσώπων του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, τις απόψεις του οποίου εκφράζει και το παραπάνω βιβλίο της Ιστορίας. Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Στόχος και των δύο είναι να «σβηστούν» οι νομοτέλειες που καθορίζουν την κοινωνική εξέλιξη, μέσα από αντιεπιστημονική μεθοδολογία, την απόκρυψη και την παραποίηση ιστορικών γεγονότων.

Το ΚΚΕ καλεί τους δασκάλους να διδάξουν στους μαθητές την αλήθεια για την Επανάσταση του 1821. Να αναδείξουν τον αληθινό αντιλαϊκό ρόλο της ηγεσίας της εκκλησίας, αλλά και τον ηρωικό - φιλολαϊκό ρόλο του λαϊκού κλήρου.

Καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα μεσαία στρώματα να απορρίψουν συνολικά τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου και την πολιτική των κομμάτων που το υπηρετούν. Οι διορθώσεις που έχει προταθεί να γίνουν στο βιβλίο, δεν πρόκειται να αλλάξουν την ουσία του. Οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν την απόσυρση του εν λόγω βιβλίου, που τα άλλα κόμματα χαιρέτισαν.

Ο λαός μας έχει τη δύναμη, μπορεί με τη δική του αντιιμπεριαλιστική συμμαχία και την αποφασιστική πάλη του να κατακτήσει το μέλλον που του ανήκει.

Η εποχή μας, οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων απαιτούν ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.

Απαιτείται να αλλάξει παντού ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, να προχωρήσει η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα.

Ο ξεσηκωμός του 1821 πραγματοποιήθηκε μόνο όταν ο λαός νίκησε τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.

ΑΘΗΝΑ 23/03/2007

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ