Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Κανείς στο μεροκάματο την Πέμπτη!

Στα εργοτάξια της Εγνατίας Οδού στα Γιάννενα βρέθηκαν χτες οι οικοδόμοι, στο πλαίσιο των εξορμήσεων που κλιμακώνονται σε όλη τη χώρα

Από την εξόρμηση των οικοδόμων στα εργοτάξια της Εγνατίας Οδού στα Γιάννενα
Από την εξόρμηση των οικοδόμων στα εργοτάξια της Εγνατίας Οδού στα Γιάννενα
Κορυφώνονται μέρα με τη μέρα οι εξορμήσεις και οι περιοδείες των ταξικών συνδικάτων, ενώ ήδη στην ημερήσια διάταξη τίθεται ο σχεδιασμός της περιφρούρησης της απεργίας στις 29 του Μάρτη στους τόπους δουλιάς. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Χτες, το μήνυμα της απεργίας έφτασε στους οικοδόμους των εργοταξίων στην Εγνατία Οδό, σε Ελληνες και μετανάστες, που μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, χειμώνα - καλοκαίρι, βιώνουν από πρώτο χέρι την εντατικοποίηση της εργασίας, την εξοντωτική δουλιά, την παραβίαση των συμβάσεων και τα άθλια μεροκάματα, τις ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.ά.

Συνδικαλιστές του Σωματείου Οικοδόμων Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιάννη Πάσουλα, βρέθηκαν στα εργοτάξια του Ανηλίου και του Περιστερίου, συνεχίζοντας τις περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα. Χαρακτηριστικό δείγμα των συνθηκών που επικρατούν στα εργοτάξια είναι και το γεγονός ότι στο Ανήλιο Μετσόβου οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε σήραγγα χωρίς να υπάρχει επαρκής εξαερισμός, μιας και οι τουρμπίνες δεν είναι επαρκείς, ενώ και οι συνθήκες διαμονής τους παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι υπάλληλοι του ΚΕΠΕΚ για τις συνθήκες εργασίας μέσα στις σήραγγες, οι παρεμβάσεις αδυνατίζουν λόγω έλλειψης προσωπικού και οργάνων μέτρησης.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους να σηκώσουν κεφάλι. Να ορθώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα και να συσπειρωθούν στα συνδικάτα. Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 29 του Μάρτη, να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, στην Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ.

Με όλες τους τις δυνάμεις και στον Πειραιά, τα ταξικά συνδικάτα και οι αγωνιστικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, όλοι όσοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δίνουν τη μάχη για να γίνει η απεργία στις 29 Μάρτη υπόθεση όλων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα με τις περιοδείες, τις εξορμήσεις σε κάθε τόπο δουλιάς γίνεται και ο καθορισμός των ομάδων περιφρούρησης σε κάθε εργασιακό χώρο, ενώ ειδική βαρύτητα δίνεται στην περιφρούρηση της απεργίας στα φορτηγά - οχηματαγωγά ακτοπλοϊκά πλοία, η οποία θα αρχίσει στις 6 το πρωί της 29ης με προοπτική, όπως έχουν αποφασίσει οι Ενώσεις των Μηχανικών και των Θερμαστολαδάδων. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Λουδοβίκου του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ