Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ»
Σε εξέλιξη σχέδιο ανατροπής δικαιωμάτων

Να προωθήσει στην πράξη τον αντιασφαλιστικό νόμο 3371 για τα Ταμεία των τραπεζών που ψήφισε η ΝΔ, επιχειρεί η διοίκηση της «Αλφα Μπανκ» και, πλασάροντας τη δημιουργία «τρίτου πυλώνα» ασφάλισης - πιθανόν επαγγελματικό Ταμείο - για μετά τους 1992 εργαζόμενους, στοχεύει να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις τους. Οπως είναι γνωστό, με το νόμο 3371 οι τραπεζοϋπάλληλοι ασφαλισμένοι στα επικουρικά ταμεία τραπεζών έχαναν το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και μέσω αυτής της απώλειας αυξάνονταν τα χρόνια συνταξιοδότησης και μειώνονταν οι συντάξεις. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι μετά το 1992 για επικουρική σύνταξη θα συνταξιοδοτούνται από το ΕΤΕΑΜ, χάνοντας έτσι δικαιώματα που τους έδινε το Επικουρικό τους.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση της «Αλφα Μπανκ», για τους εργαζόμενους που προέρχονται από την «Πίστεως» - περίπου 4.000 - που άρχισαν να εργάζονται μετά το 1993 καθώς και για τους εργαζόμενους που προέρχονται από την «Ιονική», προτείνεται «η δημιουργία τρίτου πυλώνα ασφαλίσεως». Με τον τρόπο αυτό, η τράπεζα θέλει να ξεπεράσει το σκόπελο των αντιδράσεων, αφού η μεταφορά στο ΕΤΕΑΜ σημαίνει έτσι και αλλιώς απώλεια δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, η τράπεζα υπόσχεται διασφάλιση του εφάπαξ για τους ασφαλισμένους στο ΤΑΠ, μέχρι τις 31/12/1992, χωρίς όμως να λέει τίποτα για τους μετά το 1993. Ενώ αόριστα υπόσχεται «μέριμνα» για τους ήδη συνταξιούχους του ΤΑΠ και τους συνταξιούχους του ΤΑΠΙΛΤΑΤ. Χωρίς όμως καμιά συγκεκριμένη δέσμευση.

Στο μεταξύ, χτες συνεδρίασε η διοίκηση της ΟΤΟΕ, όπου τα στελέχη του ΠΑΜΕ ζήτησαν να καταδικαστεί κάθε προσπάθεια δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων σε τράπεζα ή σε κλαδικό επίπεδο. Αντί για μια καθαρή θέση, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, που στα λόγια μέχρι τώρα έλεγε ότι δε θα συμφωνήσει στην εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 3371, είπε ότι θα φέρει σχετική πρόταση για το Ασφαλιστικό στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ