Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Διαδηλώσεις, «ανησυχίες» και πυραυλικές δοκιμές

Από την προχτεσινή μεγάλη διαδήλωση στο Πακιστάν

Associated Press

Από την προχτεσινή μεγάλη διαδήλωση στο Πακιστάν
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων για την υπόθεση της καθαίρεσης του πρώην ανώτατου δικαστή Ιφτιχάρ Μοχάμαντ Τσόντρι, η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον εξέφρασε «ανησυχία». Πάντως, σύμφωνα με ανώνυμες δηλώσεις αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκτίμησε ότι ο στενός της σύμμαχος, ο πραξικοπηματίας στρατηγός και λεγόμενος «πρόεδρος» του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ«δεν απειλείται με ανατροπή». Κοινή δήλωση για το θέμα έκαναν οι άσπονδοι πολιτικοί εχθροί και πρώην πρωθυπουργοί, που ζουν σήμερα στην εξορία, η Μπεναζίρ Μπούτο και ο Ναουάζ Σαρίφ, επιρρίπτοντας στη Δύση υποκρισία και ανοχή έναντι του καθεστώτος Μουσάραφ.

Ως συνήθως, σε περιόδους κρίσης, οι Ενοπλες Δυνάμεις του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε νέα «επιτυχή» δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου τύπου «Κρουζ», ικανού να φέρει πυρηνική γόμωση, του «Hatf V11 Babur».

Σε άλλες εξελίξεις από το Πακιστάν:

  • Τέσσερις Ουζμπέκοι και δύο μέλη φυλών στα αυτόνομα εδάφη του Πακιστάν σκοτώθηκαν χτες σε νέες συγκρούσεις, αυξάνοντας σε 120 τα θύματα των τελευταίων τεσσάρων ημερών. Στελέχη των «Ταλιμπάν» προσπαθούσαν να μεσολαβήσουν ανάμεσα σε φυλάρχους και «πιστούς» της «αλ κάιντα» στην Ουάνα.
  • Τους 80 έφθασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στο Αζαντ Κασμίρ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ