Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Την άμεση αποζημίωσή τους ζητά το ΚΚΕ

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας για τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών της επαρχίας Ελασσόνας.

Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Εντονα διαμαρτύρονται οι καπνοπαραγωγοί της επαρχίας Ελασσόνας και ιδιαίτερα στο χωριό Πραιτώρι Ελασσόνας, οι οποίοι είναι από τους λίγους που συνεχίζουν να καλλιεργούν καπνά, παρά τις μεγάλες ζημιές που έπαθαν από τον κηλιδωτό ιό του μαρασμού, με αποτέλεσμα η παραγωγή τους να είναι πάρα πολύ χαμηλή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, γιατί δεν πήρε κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της ασθένειας παρότι η επαρχία Ελασσόνας επανειλημμένα έχει πληγεί από τον ιό του κηλιδωτού μαρασμού. Η αποδιοργάνωση των αντίστοιχων ιδρυμάτων έρευνας είναι ένας ακόμη λόγος για την πλήρη αποζημίωση των καπνοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ, όπως άλλωστε έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Ομως μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί τόσο οι καπνοπαραγωγοί στο Πραιτώρι, όσο και σε άλλα χωριά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, ποια άμεσα μέτρα σκοπεύει να πάρει, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι καπνοπαραγωγοί στο Πραιτώρι καθώς και των άλλων χωριών, αλλά και για την αντιμετώπιση της ασθένειας του ιού του κηλιδωτού μαρασμού;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ