Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΚΑΠ
Δεν κρύβεται η απληρωσιά

Το ομολόγησε - εμμέσως πλην σαφώς - ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή σχετικής Ερώτησης του ΚΚΕ

«Τσαλακώθηκε» χτες στη Βουλή η εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αποδείξει ότι τάχα καταβάλλονται έγκαιρα οι αγροτικές επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ στους δικαιούχους. Απαντώντας στην Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός ομολόγησε - εμμέσως πλην σαφώς - τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων που οδηγούν σε δεινή θέση τους μικρομεσαίους αγρότες.

Παρά τις αλλεπάλληλες αναβολές (πέρυσι τέτοια εποχή ο υπουργός Ευάγ. Μπασιάκος διαβεβαίωνε πως το Δεκέμβρη του 2006 θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις, για να τις μεταθέσει στη συνέχεια για το τέλος του Φλεβάρη και αργότερα για τις 2 Απρίλη 2007) ο υφυπουργός υποστήριξε πως «καθυστερήσεις δεν υπάρχουν»! Και για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του, επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προβλέπει ότι οι επιδοτήσεις «μπορεί να καταβάλλονται από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου και πρέπει να πούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών εισέπραξαν τις μεγαλύτερες προκαταβολές από κάθε άλλη χρονιά πριν από τα Χριστούγεννα. Πρέπει, επίσης να πούμε ότι πριν από το Πάσχα που είναι την επόμενη εβδομάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών θα εισπράξουν τις εξοφλήσεις τους»!

Παρεμβαίνοντας ο Αγγελος Τζέκης, τόνισε: «Θα πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να εξοφλήσει τους αγρότες και εκεί που δεν πήραν προκαταβολές, να τους δώσει την προκαταβολή». Υπενθύμισε, δε, τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για καταβολή των χρημάτων κάθε Νοέμβρη. Αμφισβήτησε τα όσα υποστήριξε ο Αλ. Κοντός, τονίζοντας πως «μπορεί να λέει ο κύριος Υπουργός ότι δίνονται οι επιδοτήσεις, αλλά υπάρχουν και περιοχές και νομοί όπου δε δίνονται, παραδείγματος χάρη στη Χαλκιδική. Πήγαν και στην τράπεζα, πήγαν και στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής και είναι βέβαιο ότι δεν έχουν μπει στα βιβλιάριά τους».

Οσο για τις προκαταβολές που έχουν δοθεί σημείωσε ότι «αυτές οι προκαταβολές που δόθηκαν τώρα είναι κάτω από την πίεση των αγώνων, κύριε υπουργέ. Δεν ξέρετε ότι όλη η Ελλάδα είχε βγει στους δρόμους και αγωνίζονταν για να πάρουν τις επιδοτήσεις; Δεν ξέρετε ότι η Παναγροτική Συσπείρωση έδωσε αγώνες, αλλά και άλλοι αγρότες στο Κιλκίς, στις Σέρρες και παντού; Δεν ξέρετε ότι στο Κιλκίς, από τη μία δεν έπαιρναν τις επιδοτήσεις και από την άλλη η Αγροτική Τράπεζα τους έβαζε στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ; Ξέρετε τι σημαίνει ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ; Σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει δάνειο, για να ξεκινήσει τη νέα καλλιεργητική περίοδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ