Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ του ΚΚΕ
Απλήρωτοι οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας

«Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από τις αρχές Μαρτίου οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας "Εστία Μουσών Νάουσας", διαμαρτυρόμενοι γιατί από τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν έλαβαν μισθό, δώρο Χριστουγέννων, οδοιπορικά», ενώ τους οφείλονται υπόλοιπα και προηγούμενων χρόνων, αναφέρει Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη και Γιώργου Χουρμουζιάδη προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εσωτερικών και Απασχόλησης. Σημειώνεται πως «η "Εστία Μουσών Νάουσας" υπάγεται στο Δημοτικό Πολιτιστικό Οργανισμό Νάουσας και στηρίζει τη λειτουργία της στα δίδακτρα, δηλαδή σε ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι γονείς των μαθητών που φοιτούν και τα οποία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Ο Δήμος μεταθέτει την ευθύνη στο ΥΠΠΟ, το οποίο δεν εγκρίνει τις αναγκαίες πιστώσεις και ταυτόχρονα αρνείται εδώ και τέσσερα χρόνια να υπογράψει την απαραίτητη προγραμματική σύμβαση».

Οι βουλευτές τονίζουν ότι «οι εργαζόμενοι, που εμπαίζονται από αυτή τη μετάθεση ευθυνών και αντιμετωπίζουν πλέον έντονα οικονομικά προβλήματα, γιατί είναι μισθοσυντήρητοι, μη γνωρίζοντας πότε θα πληρωθούν δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, αλλά και αισθάνονται αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον, όσο οι συμβάσεις τους δε μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν πληρωθούν άμεσα και επειδή υπεύθυνη για τη λύση των παραπάνω προβλημάτων είναι η σημερινή κυβέρνηση, που συνεχίζει την πολιτική που ακολούθησε και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, στον τομέα του Πολιτισμού».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς «τι μέτρα θα πάρουν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι άμεσα και όλα τα δεδουλευμένα τους, όπως το δώρο Χριστουγέννων, τα οδοιπορικά και ό,τι άλλο δικαιούνται. Επίσης, αν θα προβούν άμεσα στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και αν θα τους εντάξουν στο αορίστου χρόνου προσωπικό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αφού το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ