Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Διαφημιστής της... επιχειρηματικότητας

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ (Του απεσταλμένου μας Θ. ΚΑΝΙΑΡΗ).--

Η Αυστραλία είναι ο τελευταίος σταθμός των επιχειρηματικών αποστολών που διοργανώνει το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Οικονομίας. Πριν την Αυστραλία είχαν προηγηθεί επιχειρηματικές αποστολές στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Ινδία. Χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ανοίγοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μίλησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μελβούρνης, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Βικτόρια, όπου υπάρχει έντονη παρουσία του ομογενειακού στοιχείου. Η ομιλία του Γ. Αλογοσκούφη δεν είχε κάτι εξαιρετικό, με την έννοια ότι έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και στην έντονη παρουσία του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια.

Κύκλοι του υπουργείου, ανέφεραν ότι στόχος των αποστολών αυτών είναι να κάνουν γνωστή την παρουσία της Ελλάδας στο διεθνή επιχειρηματικό χάρτη. Στην εκδήλωση από μέρους της κυβέρνησης της Βικτόρια μίλησε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Τ. Θεοφάνους, ενώ στη συνέχεια ο Γ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε και με τον πολιτειακό υπουργό Οικονομικών. Το βράδυ παραβρέθηκε σε εκδήλωση των ομογενών.

Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης των Οικονομικών αποτελεσμάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Κ. Τσουπίδη, οφείλεται σε τεχνικούς λόγους και ειδικότερα στη μεταφορά του μηχανογραφικού συστήματος από το παλιό στο καινούριο, εξήγηση βεβαίως που είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή και να μην σκεφτεί κανείς ότι κάτι άλλο υπάρχει πίσω από την ιστορία. Ο Κ. Τσουπίδης, ο οποίος συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία, διευκρίνισε ότι η καθυστέρηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη γνωστή υπόθεση των ομολόγων... Οπως είναι γνωστό το όνομα του προέδρου του Ταμιευτηρίου έχει «εμπλακεί» στην υπόθεση με τα ομόλογα, καθώς είχε εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης στην εταιρεία ASSET MANAGMENT, η οποία εμφανίζεται να έχει διακινήσει, ως ενδιάμεσος, το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ