Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΑΜικής ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Την Τετάρτη τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης

Μαζική απάντηση στις απειλές της δημοτικής αρχής Περιστερίου ετοιμάζονται να δώσουν εργαζόμενοι, μαζικοί φορείς, νέοι και Αντιστασιακές Οργανώσεις

Πλατύ κάλεσμα στο λαό του Περιστερίου να προτάξει το ανάστημά του και να δώσει μια αποστομωτική απάντηση στις απειλές της δημοτικής αρχής για γκρέμισμα του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ιστορική του μνήμη, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους η ΠΕΑΕΑ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, Παραρτήματα Περιστερίου.

Η ανακοίνωση καταγγέλλει την υποκρισία και τον εμπαιγμό της διοίκησης του δήμου, καθώς, παρ' ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιούλης 2003) για δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, όχι μόνο δεν την υλοποίησε, αλλά επιπλέον απειλεί να γκρεμίσει το Μουσείο και τη βιβλιοθήκη, η οποία στήθηκε με πρωτοβουλία των φορέων και των εργαζομένων της πόλης μέσα σε μία βδομάδα.

Η μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης που θα λειτουργήσει στο ισόγειο του Μουσείου (Εθνικής Αντιστάσεως 33), την Τετάρτη στις 6 μ.μ. θα είναι μια πρώτη απάντηση στις απειλές της δημοτικής αρχής. «Καλούμε το λαό του Περιστερίου να αγκαλιάσει το Μουσείο γιατί αυτό ανήκει στα παιδιά του και το μέλλον τους», σημειώνει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ