Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Το μήνυμα παραδόθηκε στην εργοδοσία...

Τη μαζική «έφοδο» συνδικαλιστών και εργαζομένων από τα σωματεία του ΠΑΜΕ δέχτηκαν χτες το απόγευμα τα εμπορικά καταστήματα της αλυσίδας GLOU στον Πειραιά. Η παρέμβαση αυτή έστειλε σαφές μήνυμα προς την εργοδοσία ότι η τρομοκρατία θα «τσακιστεί» και έδωσε την απάντηση στην τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε η ομάδα περιφρούρησης της απεργίας της 29ης Μάρτη, από τον Αλέξη Χαλκιά διευθυντή του καταστήματος GLOU της οδού Τσαμαδού.

Ταυτόχρονα, αυτή η αιφνιδιαστική «επίσκεψη» έδωσε κουράγιο στους εργαζόμενους, τους οποίους η εργοδοσία προσπαθεί να μετατρέψει σε στρατιωτάκια. Οπως από τους ίδιους ειπώθηκε χτες, το ωράριο είναι εξαντλητικό, πρέπει να είναι συνεχώς όρθιοι στα πόστα τους, όποιος διαμαρτύρεται πετιέται στο δρόμο και από πάνω η εργοδοσία τους «τρώει» από όπου μπορεί και κυρίως από τις υπερωρίες. Επιπλέον, σε κάθε βήμα τους είναι υπό την επίβλεψη μπράβων!

Η δυναμική παρέμβαση των συνδικαλιστών, ανάμεσά τους και μελών της διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, με επικεφαλής την πρόεδρο Κούλα Κυριακοπούλου, ξεκίνησε από το GLOU της Τσαμαδού. Η ανακοίνωση του Σωματείου μοιράστηκε μέσα και έξω από το κατάστημα καταγγέλλοντας έτσι προς κάθε κατεύθυνση το κλίμα τρομοκρατίας αλλά και τους τραμπουκισμούς του διευθυντή σε βάρος απεργών, ενώ ταυτόχρονα έγινε συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο με τους εργαζόμενους, όπου αναδείχτηκε η ανάγκη ένταξης και συσπείρωσή τους στο σωματείο. Η παρέμβαση συνεχίστηκε στο GLOU της Οδού Γρ. Λαμπράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ