Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Πέθανε από ασφυξία 27χρονος εργάτης

Ενας ακόμη εργάτης, ο 27χρονος Στάθης Καλαβρέζος, εργαζόμενος στο Σύνδεσμο Υδρευσης στη Ζάκυνθο, πέθανε προχτές αβοήθητος από ασφυξία, σε αντλιοστάσιο του Δήμου Ζακύνθου στο χώρο της δεξαμενής στην Μπόχαλη, που τροφοδοτεί με νερό την πόλη της Ζακύνθου. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας δεν υπήρχαν, ο ίδιος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα - κάτι που προφανώς γνώριζε η υπηρεσία του - ενώ ουσιαστικά δούλευε και ανασφάλιστος, καθώς αντί να είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, είχε αυτασφάλιση στον ΟΓΑ. Επιπρόσθετα, ο Σύνδεσμος Υδρευσης δεν του είχε καταβάλλει δεδουλευμένα από τον περασμένο Αύγουστο του 2006!

Το νέο αυτό έγκλημα - το δεύτερο μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων - καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εγκληματούν που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους με τη δικαιολογία ότι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που τελευταία έχει γίνει της "μόδας", αφού έχουμε δεκάδες παρόμοιες καταγγελίες από εργαζόμενους που απασχολούνται σε τεχνικές, ιδιωτικές εταιρείες, μάντρες οικοδομών, προσωπικό ασφαλείας και ποιος ξέρει που αλλού. Εγκλημα εκ προμελέτης ήταν και από τη Διοίκηση του Συνδέσμου Υδρευσης. Μεγάλες ευθύνες έχουν οι τοπικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας».

«Αυτή η κατάσταση - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - έχει να κάνει και με την εφαρμοζόμενη πολιτική της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ χτες που θέλει τους εργαζόμενους βορά στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, ενώ η Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί σαν μακρύ χέρι αυτής της πολιτικής». Καταλήγοντας τονίζεται: «Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να βάλουμε φρένο στην κυβερνητική και εργοδοτική ασυδοσία, να εξασφαλίσουμε το δικαίωμά μας στη δουλιά και όχι να ρισκάρουμε μέχρι και τη ζωή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ