Παρασκευή 18 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Διώκει συνδικαλιστή

Απαιτεί απολογία συνδικαλιστή στο πειθαρχικό συμβούλιο, επειδή λειτούργησε σαν μέλος της διοίκησης του συλλόγου υπαλλήλων

Ενα σοβαρό κρούσμα συνδικαλιστικής δίωξης βρίσκεται σε εξέλιξη από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση διώκεται πειθαρχικά μέλος του ΔΣ του μεγαλύτερου τραπεζοϋπαλληλικού συλλόγου στη χώρα και συγκεκριμένα ο Α. Περώνης, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Αγωνιστικού Μετώπου (στηρίζεται από την ΕΣΑΚ).

Η διοίκηση της Εθνικής στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και παρεμπόδισης της άσκησης συνδικαλιστικής δράσης, κάλεσε μέσω του διευθυντή προσωπικού Κ. Πλιάκου, σε έγγραφη απολογία στο πειθαρχικό συμβούλιο το συνδικαλιστή της ΕΣΑΚ επειδή... υπερασπίστηκε συνάδελφό του σε υποκατάστημα της Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστής, πριν από περίπου δύο μήνες όταν βρέθηκε στο κατάστημα Αγγελοπούλου της Τράπεζας (στο κέντρο της Αθήνας), υπερασπίστηκε συνάδελφό του όταν αναίτια του ζητήθηκε να αλλάξει πόστο. Αυτό ενόχλησε το διευθυντή ο οποίος του επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς του ότι δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει και ανέφερε το γεγονός στη β΄ περιφερειακή διοίκηση. Οταν ο συνδικαλιστής επισήμανε στον διευθυντή ότι είναι μέλος του ΔΣ και ότι έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και να παρεμβαίνει σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας, ο διευθυντής υποστήριξε ότι είναι στέλεχος και ότι μόνο έτσι πρέπει να λειτουργεί. Το αποτέλεσμα ήταν, μετά από λίγες μέρες ο συνδικαλιστής να λάβει απόσπαση στο κατάστημα της Εθνικής στη Λαχαναγορά. Η αντίδραση όμως των εργαζομένων αλλά και του συλλόγου που «αναγκάστηκε» να παρέμβει, ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης.

Ομως, η τρομοκρατική δίωξη από τη διοίκηση της Τράπεζας συνεχίστηκε, με την κλήση του συνδικαλιστή σε απολογία στο πειθαρχικό συμβούλιο, με το αιτιολογικό ότι πρέπει να συμπεριφέρεται σαν στέλεχος της Τράπεζας και όχι σαν συνδικαλιστής! Στο... επιχείρημα αυτό έχει συναινέσει η πλειοψηφία του Συλλόγου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) δίνοντας έτσι, το δικαίωμα στην εργοδοσία να επιχειρεί με τρομοκρατία να σταματήσει οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση, αντίσταση και αντίδραση στα σχέδια που ετοιμάζει, για πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας και διάλυση των εργασιακών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ