Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πασχαλινές γιορτές με πτώση του τζίρου

Το δώρο του Πάσχα που πήραν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δε στάθηκε ικανό να αναθερμάνει την αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου οι 8 στους 10 μικρεμπόρους είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αυτό προκύπτει μετά τη νέα έρευνα αγοράς, που διενήργησε ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 154 μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης.

Συγκεκριμένα, στη φετινή περίοδο των γιορτών του Πάσχα, συγκριτικά με την περσινή περίοδο, το 81% των εμπόρων της Θεσσαλονίκης δήλωσε πως είχε πτώση του τζίρου, το 16% ότι είχε τον ίδιο (με πέρσι) τζίρο και μόνο το 3% δηλώνει ότι είχε αύξηση.

Επίσης στο ερώτημα «πιστεύετε πως με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα έχετε αύξηση του τζίρου σας;», το 97% απάντησε ότι το χρήμα είναι αυτό που λείπει από τους καταναλωτές.

Οι έμποροι στο κέντρο της πόλης πιστεύουν ότι η πτώση του τζίρου οφείλεται στην οικονομική στενότητα των καταναλωτών, στην ασυδοσία των πολυκαταστημάτων, καθώς και στην έλλειψη πάρκινγκ, που σε συνάρτηση με το άγριο κυνηγητό της δημοτικής αστυνομίας έδιωξε τους καταναλωτές από το κέντρο ...με προορισμό βέβαια τα πολυκαταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ